Home Местни новини АРМАН БАБИКЯН В ПРОВАДИЯ

АРМАН БАБИКЯН В ПРОВАДИЯ

630
0
Снимка: Интернет

Арман Бабикян от т.н. Отровно трио, ще се срещне с гражданите на Провадия в неделя от 14:00 ч. пред общината, обявиха от фейсбук страницата на триото.

Кои са Отровното трио?

Проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян, известни като Отровното трио, са едни от организаторите на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

Арман Бабикян членува от години в Единна народна партия, основана през 2008 г. от бившата депутатка Мария Капон. В интервю за „Свободна Европа“ той спомена тази партия като една от възможностите за политическо участие на Отровното трио. Николай Хаджигенов каза, че отговори в тази посока ще бъдат давани, „когато му дойде времето“.

Според Бабикян формално Борисов не си е подал оставката, Гешев още по-малко мисли за такова нещо, обикаля детски градини, търси златни рибки и т.н. „Но духът от бутилката излезе. Мога да започна да броя колко министри бяха сменени, как напосоки се мятат пари, за да се потуши евентуално социално недоволство. Дори човек като види проекта за бюджет за 2021 г. вижда, че това е абсолютно комунистически бюджет. Той задоволява вилаетите и спахиите. Никаква мисъл за пазара, никаква мисъл за бизнеса, който всъщност пълни бюджета.“

Бюджетът „е подреден за задоволяване на ангажираните в структурите на държавата. Оставям това, че над 300 хиляди гласа по-малко подкрепа има ГЕРБ само. Останалите т. нар. партньори – присъдружни в коалицията не броя, но там също има драматичен спад. Оставям факта, че огромно количество от авторитетните европейски и световни медии обърнаха прожекторите си към България. Оставям резолюцията на Европейския парламент настрани. Все пак се постигнаха много неща. Ако трябва да сме пунктуални – да, подписана оставка няма. Но е ясно, че този човек повече няма да бъде министър-председател на България. В главата му, в главата им на хората днес на власт се отвори огромна репутационна дупка.“ – каза Арман Бабикян пред журналиста от „Свободна Европа“ Полина Паунова.

На въпроса постижима ли е тази оставка и на кой от двамата – Борисов или Гешев, адвокат Хаджигенов отговори: „Ние правилно сме ги степенували – първо Борисов, после Гешев. Гешев е монтиран като бухалка на правителството на Борисов… т. нар. задкулисие – тоест Делян Пеевски, вероятно ДПС и още някоя политическа коалиция. До ден днешен нямаме рестрикции спрямо някой, който не е паднал от власт. Въобще не поддържаме визията, че някой ще спазва закона и ще почне да разследва и съди и вкарва в затвора действащи политици – такива илюзии няма. Гешев затова е сложен на второ място, защото ние не сме нормална държава, или поне не бяхме преди сто и няколко дни. Гешев в нормална държава щеше да е първостепенна и може би единствена цел, тъй като от първия ден щеше да си е заминал.

Понеже нещата у нас стоят по съвсем различен начин, затова целите са обърнати на обратно. Ние не сме забравили за Гешев и няма да забравим. Ние чудесно знаем, че Гешев ще бъде и е по-трудната и по-голямата цел. Защото доколкото на никого не му пука вече за правителството на Бойко Борисов, за Гешев им пука на всички.“

На 116-ата вечер на недоволство организаторите от Отровното трио обявиха, че спират формата на вечерни антиправителствени протести, а ще се организират други демонстрации. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков обявиха като повод за край на ежедневните демонстрации и здравната криза и призивите на лекарите да се пазим от коронавируса Covid-19 заради изнемогването на системата.Първата планирана проява е днес, когато е отправен призив към участниците в протестите да занесат стари обувки на свои близки и приятели, които са напуснали страната и да ги хвърлят към входа на Министерския съвет. 

Снимка:Интернет

Решението на Триото не се хареса на част от протестиращите и те заявиха, че ще продължат с протестите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here