Home Местна власт КРИВОЛИЧЕЩАТА МАРКИРОВКА НА ПЪТЯ ДОБРИНА – МАНАСТИР СТАНА ПОВОД ЗА РЕПОРТАЖ НА...

КРИВОЛИЧЕЩАТА МАРКИРОВКА НА ПЪТЯ ДОБРИНА – МАНАСТИР СТАНА ПОВОД ЗА РЕПОРТАЖ НА БНТ

325
0

Пореден абсурд на пътя! Криволичеща пътна маркировка посреща шофьорите в участъка между провадийските села Добрина и Манастир. Клипчета във Фейсбук, на които се вижда абстрактната осева линия, предизвикаха шеговити коментари. Неправилно поставената маркировка e предпоставка и за катастрофи. Тя е била поставена след Коледните празници. Работниците, допуснали грешката, са били глобени.

Пътната маркировка криволичи почти през цялото 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

„Техническият ръководител е виновен на първо място. Оттам нататъка и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са съответно. Няма как да не са санкцинорани при такава работа. Получило се е неточкуване предварително, което е за оста на пътя и затова се я изкривили маркировката“, обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.

Сигнал за проблема е подаден и в Община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтите дейности на пътния участък между двете села.

„Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстранят допуснатите грешки, да изправят осовата линия и да заличат старата, да я ликвидират“, каза Пеньо Ганев, Община Провадия.

Първоначално поставената сгрешена пътна маркировка е замазана след това с черна боя. А на места отклоненията са фрапантни и достигат до 40-50 сантиметра.

„В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка“, каза Пеньо Ганев.

От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия, ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия.

Източник: БНТ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here