Home Местни новини СКРЪБНА ВЕСТ: ПОЧИНА ИНЖ. МАРИН ГЕОРГИЕВ

СКРЪБНА ВЕСТ: ПОЧИНА ИНЖ. МАРИН ГЕОРГИЕВ

4148
0

След боледуване днес си отиде инж. Марин Георгиев – един човек, изживял земните си дни в Провадия, с мисъл за добруването на хората от града и общината. Виден общественик и спортен деятел. Земен, сърдечен, усмихнат, често го виждахме по улиците на града.

Инж. Марин Георгиев е роден на 21 октомври 1948 г. в Провадия. Възпитаник на местната провадийска гимназия „Д. Благоев“. По професия е машинен инженер – специалност техника на машини и металорежещи машини. Бил е директор на СМП към АПК – Провадия и изпълнителен директор на “Стройпродукт” АД в родния си град. Женен (съпруга – д-р Мариета Желязкова), с една дъщеря.

Общински съветник през периода 1991-1995 и председател на Общински съвет Провадия от 1995 г. до 1999 г. Два мандата кмет на Община Провадия от 1999 г. до 2007 г. Президент на ФК „Овеч“ – Провадия.

Името му винаги ще се свързва със значими дейности, свързани с развитието на община Провадия. По време на неговото управление започнаха археологическите разкопки на обект Провадия – Солницата, газифицираха се образователни и обществени сгради, музейната сбирка придоби статут на исторически музей, поставено бе началото на туризма.

Но в паметта на провадийци Марин Георгиев ще остане с големия проект „През очите на времето – природа и култура“: изградените еко пътека и мостови съоръжения на крепостта Овеч и местността Шашкъните.

Поклонението ще се състои на 22 февруари 2021 г. от 12:00 ч. в параклиса на стария гробищен парк.

Екипът на „На фокус Провадия“ изказва съболезнования на семейството и близките на инж. Марин Георгиев! Поклон пред светлата му памет!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here