Home Местна власт АБСУРДИТЕ В ОБЩИНА ПРОВАДИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ

АБСУРДИТЕ В ОБЩИНА ПРОВАДИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ

450
0
Снимка:Интернет

На последното заседание на Общински съвет Провадия беше увеличена числеността на работещите в общината, като някои от бъдещите назначения ще бездействат близо половин година.

По думите на Бисер Денев – секретар на общината, „на всеки вход на крепост „Овеч“ трябва да работят по шест човека, а администрацията ще се справи само с пет човека“. Единият ще продава билети, а другите пет какво ще правят, не става ясно.

Предвижда се тези хора да получат възнаграждения в размер на 63 000 лева и се планират още 50 000 лева за текущи разходи, при положение, че за миналата 2020 година приходите от крепостта са само 57 000 лева.

Явно от място, общинският съветник Филчо Филев е казал, че това са глупости, а по- късно обяснява колко абсурдна е тезата на г-н Денев, че на всеки вход трябва да работят по шест човека, а и е недопустимо да се планират разходи по-големи от приходите. В отговор на изказването на инж. Филев,  кметът инж. Жоро Илчев се опитва да замаже нелепото изказване на г-н Денев, като обяснява на общинските съветници, че той е допуснал езикова грешка.

Крепост „Овеч“ – Провадия

Очевидно обаче, Бисер Денев не е допуснал езикова грешка, а това е реалната му преценка. Видно секретарят на общината не разбира, че за развитието на туризма е необходима нова инфраструктура, път, паркинги, места за търговска дейност, нови атракции и най-вече реклама, а не назначаване на незнайно колко нови касиери на входовете на крепостта, и то за цяла година при сезон шест, седем месеца.

Подробности може да прочетете тук : http://www.provadia.bg/vid2/3299.pdf.

Очаквайте: „Ще плаща ли, община Провадия по 6,22 лева на брой, за пренасяне на 25 кг. чувал на 30 м., когато стандартната цена е 0,36 лева  и защо?“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here