Home Местна власт ПОРЕДНА ПРЕДИЗБОРНА СПЕКУЛАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПРОВАДИЯ ДИМО ДИМОВ

ПОРЕДНА ПРЕДИЗБОРНА СПЕКУЛАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПРОВАДИЯ ДИМО ДИМОВ

488
0

Напоследък и все по-често в социалните мрежи и местни информационни сайтове се представя информация с невярно или изкривено съдържание, с която се цели подвеждане на гражданите на Провадия. От няколко дни в интернет пространството на личната страница на председателя на Общински съвет Провадия – Димо Димов, на интернет страниците „Проватон“ и „Провадия днес“ се тиражира обръщение към гражданите от Димо Димов, което е с абсолютно невярно съдържание. Същият твърди, че е негова инициативата да не се заплаща такса за ползване на детски градини и яслени групи на територията на Община Провадия. а втората по-големина група в Общинския съвет, на БСП не подкрепя неговото предложение.

Това не е вярно и председателят на Общинския съвет знае много добре, че предложението беше направено от инж. Кадрия Мехмед на публичното обсъждане на бюджета на общината (което „удобно“ не е споменато в неговото обръщение и във въпросните клакьорски сайтове), а общинските съветници от БСП гласуват против и въздържали се не  предложението за безплатните детски градини и ясли, а изключително завишените средства за ремонт на зала 119.

Снимка: Скрийншот от Фейсбук страница

А ето и истината: На въпросното заседание по време на обсъждането и гласуването на бюджета на Общината за 2021г., общинските съветници от групата на БСП правят предложение заложените 299 000 лв. за ремонт на зала 119 да бъдат намалени до приетите с Бюджет 2020  – 200 000 лв. Остават, обаче нечути! Гласуват против и въздържали се срещу предложението на ГЕРБ да бъдат заделени толкова много и изкуствено завишени средства за ремонт на зала 119, а не срещу предложението за безплатни детски градини и ясли.

Снимка: Скрийншот от Фейсбук страница

Видно от протокола от проведеното заседание, общинските съветници от групата на БСП подкрепят предложението да отпаднат таксите за детски градини и ясли, но в обръщение си към гражданите, Димо Димов умишлено спестява тази информация, както и не посочва истинския инициатор на предложението – инж. Кадрия Мехмед.  

Ето и цитат от протокола:

Изказване на инж.Филчо Филев: Но по-сериозното ми предложение, тук искам да подкрепя предложението за отпадане на таксите за детски ясли и детски градини.

Своето лично мнение по т.н. „обръщение“ изрази на личната си страница във Фейсбук общинският съветник Елина Димитрова: (прочети тук) https://www.facebook.com/ellina.dimitrova/posts/4426434517371331

Скрийншот от Фейсбук страница

И ако председателят на ОбС – Димо Димов и общинските съветници от ГЕРБ са загрижени за гражданите, за родителите и децата на Провадия и общината, защо отхвърлиха предложението на БСП, отправено на същото заседание за изграждане на детска площадка в село Славейково – единственото от по-големите села, останало без такава? Защо след като общинските съветници приеха още през месец февруари детските градини и яслите да са безплатни, председателят на ОбС – Провадия прави предложение това да стане от 1 май 2021г., а защо не от 1 април т.г.?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here