Home Местна власт ЗА МАЛКО ЩЕЩЕ ДА СТАНЕ…УПС!

ЗА МАЛКО ЩЕЩЕ ДА СТАНЕ…УПС!

445
0
Снимка:Интернет

На 03.09.2020г. беше проведено извънредно заседание на Общинския съвет в Провадия за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на село Бозвелийско.

Умишлено или от незнание Общинската администрация в Провадия предложи на общинските съветници да бъде избран втори временно изпълняващ  длъжността кмет на село Бозвелийско. Общинските съветници от групата на „БСП за България” реагираха и се противопоставиха на предложената докладна записка от кмета на общината и проекта за решение, считайки същите за незаконосъобразни. Причината – в един и същ момент село Бозвелийско щеше да се озове с двама временно изпълняващи длъжността кмет. Те предложиха да бъде спазено законодателството и преди да бъде назначен втори временно изпълняващ  длъжността кмет, да бъдат прекратени правомощията на избрания през месец януари, също на извънредно заседание временно, изпълняващ длъжността кмет.

По време на заседанието, след  дебат между общинските съветници,  беше предложен нов проект на решение и преди избирането на нов временно изпълняващ длъжността кмет на село Бозвелийско, считано от 04 септември 2020г.   бяха прекратени правомощията на Иван Параскевов, избран през месец януари  тази година.

 За временно изпълняващ длъжността кмет до полагане на клетва от новоизбрания кмет е избрана Румяна Иванова, специалист в Общинска администрация.

Източник: Протокол на заседанието на ОбС – Провадия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here