Home Местни новини НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА И ОРЕЗИЛЯВАНЕ НА ОПОНЕНТА – ТОВА ЛИ Е ПРЕДИЗБОРНАТА...

НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА И ОРЕЗИЛЯВАНЕ НА ОПОНЕНТА – ТОВА ЛИ Е ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА ЕДИН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ?!

724
0
Снимка: bTV новините

Нужно ли е да се тиражират серия фалшиви новини, вместо да се проведе честна и достойна битка за изборите в село Бозвелийско, при това изборите там веднъж вече бяха опорочени? Разчита ли опонента на Живко Панев и партията, която го издига да спечели изборите чрез невярна информация, която цели единствено да уплаши гласоподавателите в село Бозвелийско дни преди изборите?

И още….Как са изтекли личните данни на 38 жители на селото и са попаднали в ръцете на Проватон под формата на списък с подпис и мокър печат на кметството? Нарушени ли са Регламентът и Закона за защита на личните данни от държавна институция? Предстои да разберем!

Споделяме с нашите читатели и опровержението на статията от личната  фейсбук страница на Живко Панев:

„Уважаеми жители на село Бозвелийско,

Уважаеми приятели, близки и роднини,

С настоящото изцяло опровергавам написаната днес статия от „медията” Проватон:  „Живко Панев на крачка от затвора. Кандидатира се за кмет заради имунитета”.

От известно време съм подложен на преднамерена, публична, кампанийна, тенденциозна, злонамерена, невярна, обидна, клеветническа и политическа кампания от „медията” Проватон и управляващите Община Провадия. Неща, които целят да уронят личните ми чест и достойнство като човек, публична личност и общественик!

Днес, аз заставам пред Вас и Ви уверявам, че от всичко дотук написано няма нищо вярно! Съжелявам, че в последната статия освен моето набеждаване са засегнати законни права и интереси на нищо неподозиращи граждани. Изнесени са  личните данни на 38 човека, жители на село Бозвелийско. Сред тях и на кандидата за кмет Параскевов, /вероятно и той е в схемата, за която пише Проватон/!?

В публикацията на Проватон са приложени две снимки в оригинал, едната списък на 38 човека, жители на селото с подпис на служител и печат на кметството и незаличени лични данни на хората. Другата снимка – призовка преди да бъде връчена  от служителя в кметството, отново с незаличени лични данни. Считам това за изтичане на лични данни!

Днес аз сезирам Икономическа полиция, Прокуратурата и Комисията за защита на лични данни за набеждаване срещу личността, за изтичане на лични данни от държавна институция и за публикацията, която е с единствена цел да сплаши мен и моите избиратели.

Ще коментирам и частта от заглавието, относно имунитета. Кметовете в Република България нямат имунитет по време на мандата.

И в заключение искам да кажа, че водя честна и достойна предизборна кампания! Не обиждам и не клеветя нито опонента си, нито политическата му партия, но от написаното дотук се вижда, че те разчитат само и единствено на това!

С уважение,

Живко Панев”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here