Home Местна власт РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯСНИ, ИЗВОДИТЕ ОСТАВЯМЕ НА ВАС

РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯСНИ, ИЗВОДИТЕ ОСТАВЯМЕ НА ВАС

551
0
Снимка: Интернет

На 27 септември т. г. в село Бозвелийско, община Провадия, беше проведен частичен избор за кмет на кметство. До тук се стигна след Решение на Върховният административен съд, продиктувано от доказателствената експертиза, че изборите в с. Бозвелийско на 27 октомври 2019 г. са грубо манипулирани вероятно от страна на кандидата от ГЕРБ Дамян Дамянов. Една трета от бюлетините в урната се оказаха невалидни с изчезнал вот в полза на кандидата от БСП Живко Панев. Случаят „изчезващо мастило“ стана медийно популярен и широко обсъждан в общественото пространство, за това сайтът ни няма да се връща отново към тази срамна страница от местния политически живот в община Провадия.

      За съжаление вчерашният изборен ден нагледно показа и доказа, че от времето, когато „бай Ганьо прави избори“ до днес, нищо не се е променило. В атмосфера на явни физически заплахи, предупреждения за саморазправа и контролиран вот, хората на кандидата за кмет от ГЕРБ и ВрИД Иван Параскевов, успяха да обърнат вота в своя полза. Тук не може да не отбележим и некоректната предизборна кампания, която се водеше срещу Живко Панев, дори и в деня за размисъл. Грубият и манипулативен тон, граничещ с отявлени лъжи и нескопосани обвинения срещу Живко Панев, платени публикации, умишлено подронваше авторитета на бившия кмет с пет успешни мандата зад гърба си.

    Казват, че хората по презумпция вървят след победителите и това е единственото оправдание, което може да приемем за резултатите в Бозвелийско вчерашния ден. Но ако едно населено място е огледалният образ на държавата ни, то жалко и за населеното място, и за държавата ни. Защото оказва се, че народът ни е безсилен срещу страха, парите, корупцията и най-вече мафията на всички нива в държавата ни.

    Резултатите са ясни, изводите оставяме на вас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here