Home Общество УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА НАБИРАНЕ НА ПРЕБРОИТЕЛИ

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА НАБИРАНЕ НА ПРЕБРОИТЕЛИ

1034
0
Снимка: Интернет

Националният статистически институт удължава срока за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд до 16 ноември 2020 година.

Както и досега, кандидатите трябва да подадат заявление по образец в община Провадия. Документите за кандидатстване могат да се изтеглят от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайта на община Провадия.

При Преброяване 2021 населените места на територията на община Провадия ще бъдат разделени на преброителни участъци, като всеки ще съдържа приблизително 100 – 120 жилища и 250 – 300 лица в зависимост от големината и характеристиките на населеното място. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка в зависимост от преброените онлайн лица.

Заплащането на преброителите е определено. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лв., за преброено жилище – 1.00 лв., а за преброена сграда – 0.70 лева. При преброяване онлайн преброителят ще трябва да вземе специален код, който генерира информационната система, като за това ще получи 0.80 лева. По този начин общото заплащане на всеки преброител ще бъде индивидуално и ще варира в зависимост от броя на преброените сгради, жилища, лица и електронно преброени лица.

В периода 1 – 15 февруари 2021 г. един преброител би могъл да изработи средно около 400.00 лв. за един преброителен участък при 50% електронно преброени, но има възможност да поеме преброяването на два или три участъка, като в този случай неговото заплащане може да достигне 1 000 лв. и повече.

Най-подходящи за преброители са комуникативни хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности, държавни служители, както и студенти. Те ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Източници: https://www.nsi.bg/bg – Национален статистически институт

                      https://census2021.bg/ – Преброяване 2021

Previous articleТИХОМЪЛКОМ:ОГРАНИЧИХА ИЗБОРА НИ НА ФОРМУЛА ЗА ПЕНСИЯ
Next articleПЪРВИ НОЕМВРИ ДЕН НА БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ И БЪЛГАРСКАТА НАУКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here