Home Местни новини ЗАТЯГАНЕ НА МЕРКИТЕ И В ПРОВАДИЯ

ЗАТЯГАНЕ НА МЕРКИТЕ И В ПРОВАДИЯ

1029
0
Снимка: Фейсбук

С решение на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия всички училища на територията на община Провадия преминават към онлайн обучение от днес, 11 ноември до 24 ноември. Преустановяват се и всички извънкласни форми на работа (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата.

Преустановяват се всякакви форми на дейности за работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната форма.

Ограничават се посещенията на децата в детските ясли и детските градини, като по възможност в детското заведение се приемат деца, които нямат възможност да бъдат изолирани в дома си с родител или възрастен човек.

При приемането на децата в детското заведение, задължително e да се измерва температурата от медицинско лица. При констатиране наличието на симптоми на остра вирусна инфекция да се уведомят незабавно родителите на детето и то да бъде изведено в най-кратък срок от детското заведение.

Сред въведените мерки в общината е и забрана за провеждане на сбирки в пенсионерските клубове и нареждане в зависимост от спецификата на работата и при възможност работодателите да въведат дистанционна форма за работа за служителите си.

Въвеждат се т.н. зелени коридори за гражданите над 60 годишна възраст, които ще могат да пазаруват в хранителните магазини, аптеки и да заплащат битовите си сметки във времевия интервал от 8:00 до 10:00 часа всеки ден.

70 души от община Провадия са под карантина, 46 души са на домашно лечение с установен коронавирус, 7 души са в болница, съобщи за БНР – Радио Варна кметът на Провадия Жоро Илчев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here