Home Местни новини „ИМПРЕСИИ В АКВАРЕЛ“: ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА СТЕЛА КЕНФИЛД В ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ...

„ИМПРЕСИИ В АКВАРЕЛ“: ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА СТЕЛА КЕНФИЛД В ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ВАРНА

756
0
Снимка: Интернет

Пейзажи, натюрморти, сцени от градския живот и много любов към българската природа събира в експозицията българската художничка, която отскоро е отново тук след 40 години в Америка

Светлина и радост от досега с природата излъчват работите на Стела Кенфилд, които от утре ще застанат пред ценителите в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна. Изложбата има юбилеен повод и събира най-новите акварели на авторката. Откриването е на 12 ноември от 17:00 в двора на Галерията с регулиран достъп до изложбените пространства при спазване на всички противоепидемични мерки. На открито ще бъдат изнесени два екрана, на които ще може да се видят моменти от творческия процес на художничката. Видеото ще покаже как се създава една от картините в експозицията.

Близо 40 години художничката живее в Америка – най-дълго на живописен остров на север от Сиатъл в щата Вашингтон, а напоследък в Калифорния. Завръщането й към родината започва преди няколко години, първо с летни ваканции, после със селска къща край Провадия, а от година насам и с почти трайно установяване.

Популярна маестра на акварела в САЩ, в последните години Стела Кенфилд провежда пленерни уъркшопи в своето село, на които американските художници са чести гости. Тези срещи я превръщат в посланик на красотата на българската природа, уловена не само от нея самата, а и от участниците в пленерите.

Previous articleОГНИЩЕ НА COVID-19 В УЧИЛИЩЕ В ПРОВАДИЯ
Next articleУДЪЛЖАВАТ СЛУЖЕБНО ПРОТОКОЛИТЕ ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here