Home Новини от България и света ВАРНЕНСКИ ЛЕКАР И ДЕПУТАТ ОТ БСП Е ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ В...

ВАРНЕНСКИ ЛЕКАР И ДЕПУТАТ ОТ БСП Е ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ В ШУМЕН

1136
0
Снимка: Интернет

Доктор Десислав Тасков, който от 20 години практикува лекарската професия, но от миналата година е депутат от листата на БСП, днес отново сложи бялата престилка и се включва в борбата срещу Covid-19.

Въпреки, че е уролог доктор Тасков е решил да помогне на болницата в Шумен, където свободни легла няма, а лекарите буквално изнемогват. Два час след като е пристигнал той вече е на смяна, научи Moreto.net

„Исках да помогна и ми разрешиха официално. След репортажа за недостига на лекари в Свищов ми се обади професор Михайлов, мой колега, и каза хайде да тръгваме. Вчера министърът на здравеопазването е бил тук в Шумен. И молбата за помощ е била и за Шумен, заради огромния брой пациенти тук, над 250“, заяви пред медиите д-р Тасков и каза, че се притеснява от ковид инфекцията, но не го е страх.

„Целта е да помогна, защото наистина проблемът тук е много сериозен. Няма болница в България с толкова много пациенти с ковид, и колегите наистина изнемогват.“

По негови думи пациентите са в стабилно състояние. Повечето от тях са се самолекували в продължение на две или три седмици и когато нещата са се влошили се постъпили в болница. Това според него илюстрира и основният проблем, а именно недостатъчно добро структуриране на доболничната помощ.

Според доктор Тасков това е основно неадекватно и недобро или дори липса на лечение. Включително и изчакване заради социалния статус на пациентите. Нетестуване заради липса на възможност. В крайна сметка всичко това е рефлектирало върху приема на болницата, а там вече нещата стават по-сериозни.

Снимка: Moreto.net

Доктор Тасков смята да остане в болницата колкото е необходимо. По негови думи след преструктуриране и в други болница, лекари от тях ще имат възможност да се включат.

Веднага след днешната дневна смяна за него предстои и нощна. Графикът му се очертава изключително натоварен и в бъдеще. По негови спомени подобно натоварване е имал далеч назад във времето, когато е бил специализант.

„Много простичко казано, дошло е време за малко човечност и за взаимопомощ и да не забравяме, че сме лекари“, заяви каза доктор Тасков.

Източник: Moreto.net

Previous articleСВЕТОВЕН ДЕН НА ЕТНИЧЕСКАТА ТОЛЕРАНТНОСТ
Next articleНИКОЛА ОТ ПРОВАДИЯ ШАМПИОН НА ИСПАНИЯ ПО СУПЕРМОТО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here