Home Местни новини Д-Р СВЕТОСЛАВ НЕДЕЛЧЕВ ЗАГУБИ БИТКАТА С КОВИД – 19

Д-Р СВЕТОСЛАВ НЕДЕЛЧЕВ ЗАГУБИ БИТКАТА С КОВИД – 19

1128
0

Още един български лекар загуби битката с коронавируса. МБАЛ “Царица Йоана” в Провадия даде жертва, покосена от COVID-19д-р Светослав Неделчев, директор на лечебното завадение.

„Представете си за каква безизходица става въпрос, щом човек като него, обичан, уважаван, ерудиран, с позиции, бивш депутат и настоящ директор, не може да си осигури адекватно лечение!Здравната ни система е пред колапс! Ние докторите сме на гилотината! Пазете се! Бог да ни пази…“ – написа на стената си д-р Калоянов, състудент и приятел на д-р Неделчев.

Екипът на „На фокус Провадия“ поднася най-искрени съболезнования по повод на ненавременната загуба на семейството, близките и колегите на д-р Светослав Неделчев. Делото му е белязано от искрата на съзиданието и заслужено е спечелил уважението на провадийци. Дълбок поклон пред паметта на лекаря и общественика, чиято доброта, съпричастие и всеотдайност остават завинаги в сърцата на пациенти, колеги и близки!

Д-р Светослав Неделчев е роден на 13 август 1961 г. в Провадия. Възпитаник е на провадийската гимназия. Завършил е Медицинския университет във Варна. Специалист по „Неврология” и „Мениджмънт в здравеопазването”. Директор на МБАЛ „Царица Йоана“. Избиран е за „Лекар на годината”.
Д-р Неделчев е четири мандата общински съветник в Провадия, от които един е зам.-председател на ОбС – Провадия. Депутат от Трети Варненски многомандатен избирателен район в 44-то Народно събрание.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here