Home Новини от България и света НИКОЛА ОТ ПРОВАДИЯ ШАМПИОН НА ИСПАНИЯ ПО СУПЕРМОТО

НИКОЛА ОТ ПРОВАДИЯ ШАМПИОН НА ИСПАНИЯ ПО СУПЕРМОТО

1958
0
Снимка: Интернет

Огромен успех за българския мотоциклетизъм постигна Никола Николаев (КТМ, ЕКО БМВ МОТОРАД МС77 Рейсинг Тим) . 11-годишният ни талант спечечи титлата в клас 65 кубически сантиметра по СуперМото на испанския шампионат. Последният кръг беше на пистата в Алкарас, а нашето момче постигна успехи във всичките кръгове от сезона, записвайки пет категорични победи.

Снимка: Интернет

Семейството на Никола е от Провадия, но в момента живее в Испания. А малкият шампион е ученик в пети клас в каталунското училище Montbui.

„Наистина е голямо постижение за всички ни. Никола направи фантастичен сезон, както тук в Испания, така и в България, където стана шампион по СуперМото и за BMU European championship 2020, а също и Републикански шампион на България в неговия клас. Всички го знаят като български пилот и той много се гордее с това. Казвам го това, за да е ясно на всички. Никола Николаев е българин и това, че живеем в Испания не променя фактите. Догодина спираме със СуперМото и продължаваме само с мотоциклетизма на писта в МОТО 4 и 150- кубикова машина Хонда. Това е най-силния шампионат в света за деца в неговата възраст и се кара на големите писти в Испания. Конкуренцията е от цял свят. Всичките ни усилия ще бъдат насочени само към този шампионат, защото е с много състезания и е невероятно скъпо като финанси. Новият мотор е при нас и скоро започва с тестовете, за да е подготвен за догодина. Поздрави на всички фенове в България”, каза по телефона баща му Мирослав Николаев за сайта Riders.Live.

Снимка: Интернет

Празникът по случай титлата на Испания по СуперМото на Никола Николаев беше само на пистата след награждаването, защото от днес провадийчето е отново сред съучениците си.

Източник:Riders.Live

Previous articleВАРНЕНСКИ ЛЕКАР И ДЕПУТАТ ОТ БСП Е ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ В ШУМЕН
Next articleОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here