Home Местни новини БОЛНИ ОТ КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО НА БОЛНИЦАТА В ПРОВАДИЯ:„ЗА НАС СЕ ГРИЖАТ АНГЕЛИ“

БОЛНИ ОТ КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО НА БОЛНИЦАТА В ПРОВАДИЯ:„ЗА НАС СЕ ГРИЖАТ АНГЕЛИ“

3318
0
Снимка: Интернет

С коледарско наричане за здраве и берекет, и традиционен български ритуал, най-възрастният да разчупи питката, посрещнаха Бъдни вечер пациенти на ковид отделението в провадийската болница.

Те са се свързали със сайта на varna24.bg, за да изразят своята дълбока  благодарност и признателност към целия персонал от лекари, медицински сестри и санитари, които се грижат за тях в лечебното заведение Провадия.

„Тук сме в хотел „Рай“, а за нас се грижат истински ангели. Нищо не ни липсва, изключително мили и внимателни са с нас. С думи не мога да опиша отношението. Но и ние помагаме за справянето с вируса с боен дух и добро настроение. Слушаме хубава българска народна музика, кипим от енергия, защото болестите тръгват от емоциите. Стресът, паниката, страхът, те убиват по-бързо от самия вирус.  Докато бях сам в стаята три дни изчетох какво ли не в интернет. Това, което искам да кажа на хората е да не се страхуват. Да посрещат спокойно ситуацията, защото здравата психика е изключително важно нещо в борбата с всяка болест.

Снимка:Интернет

Специално искам да изразя възхищението си от д-р Юлиян Янев, завеждащ ковид отделението. Аз си дойдох с един куфар и две одеяла сам с колата, въоръжен с маска и ръкавици.  Когато РЗИ ми се обадиха ги информирах, че вече съм в болницата.  Докторът беше неотлъчно до мен. Ако някой може да олицетворява Хипократовата клетва, това е той.  Изключителен човек, изключителен професионалист. И искам да допълня, че тук цари невероятна чистота. По четири пъти на ден дезинфекцират стаите санитарките. Цари военна дисциплина, персоналът е в пълно „бойно“ оборудване, всички пациенти са с маски и ръкавици, когато се наложи да излязат извън стаята за изследвания“, коментира Тодор.

Той  е на 48 години. Служил в секретни войски, а от над 20 години се занимава със земеделие. Зарадвал се, когато в стаята постъпили още двама събратя по съдба. Триото бързо се сплотило, обединено от общия враг-коронавируса. 

„Аз съм тук вече шести ден. Вливат ми по две системи на ден.  Нямам думи да опиша, как се грижат за нас. Посрещнахме и Бъдни вечер, ще посрещнем и Коледа, както подобава, с ритуал и традиционна трапеза. От едно любимо заведение сме си поръчали гозбите, питката. Тук тече голяма дискусия по цял ден. Четем, обогатяваме се и не мислим за лоши неща, коментираме интересни теми и времето бързо минава, вярвам, че скоро ще се приберем при близките си живи и здрави.“ – допълва Тодор. 

„Дружината“ от ковид отделението на болницата в Провадия пожелава на целия медицински персонал и всички българи да са здрави и щастливи, и да посрещнем една по-спокойна и успешна нова 2021 година.

Източник:varna24.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here