Home Новини от България и света 297 УЧЕНИЦИ ОТ ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ НЕ ВЛЯЗОХА ДНЕС В КЛАСНИТЕ СТАИ

297 УЧЕНИЦИ ОТ ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ НЕ ВЛЯЗОХА ДНЕС В КЛАСНИТЕ СТАИ

496
0
Снимка:Интернет

297 ученици между първи и четвърти клас от 16 019 във Варна и областта не са влезли обратно в класните стаи днес, съобщи за Moreto.net началникът на Регионалното управление по образованието Венцеслава Генова.

Данните са към 30 декември миналата година.

36 от малките ученици се обучават в онлайн среда по медицински причини, а 261 – по желание след подадени заявления от страна на родителите.

453 са учениците между 1-ви и 12-и клас, които по данни към края на годината, са в електронна среда по желание на родителите с разрешение на РУО – Варна.

По думите ѝ първият учебен ден след връщането към присъствено обучение във Варна и областта е преминал нормално и няма сигнали за проблеми в нито една образователна институция.

Според началника на РУО – Варна училищата във Варна и областта са подготвени за връщането на учениците между 5-и и 12-и клас, след като днес образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че това ще се случи от 18 януари при добра епидемична обстановка.

Снимка:Интернет

Още в началото на учебната година директорите на учебните заведения са изградили алгоритъм за работа и имат изготвени планове за ротационно включване на учениците в присъствено обучение или съответно извеждане в електронна среда. Към

Тя уточни, че има известно притеснение от страна на учителите предвид епидемичната ситуация в страната, но се спазват всички разписани мерки, а преподавателите, които се връщат в клас са убедени, че присъствената форма не може да бъде заменена от електронно базираната.

Към 4 януари националната платформа на МОН дава информация, че само един ученик от Варна и областта е карантиниран. Няма паралелки и персонал, които да са карантинирани или с положителни проби за коронавирус. Към вчерашния ден данните показват, че е имало 10 контактни ученици, нито една паралелка под карантина, двама души от непедагогическия персонал с положителни тестове и 7 заразени преподаватели. В 25 училища и 8 детски градини е имало контактни лица.

Източник:Moreto.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here