Home Местна власт ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ…

ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ…

1221
0

Неудачна пътна маркировка и още по-нескопосаното ѝ скриване предизвикаха негодуванието на граждани от Провадия и общината.

Участък от общинския път Провадия – Добрина

Участък от пътя в с.Добрина

Става дума за участък от пътя VAR1215/III-208, Провадия – Добрина – Манастир – граница общ. (Провадия – Девня), между селата Добрина и Манастир, на който наскоро е била положена двойна зигзагообразна осева линия. Горепосочените действия са извършени въз основа на обявена от кмета на община Провадия обществена поръчка за „Подготовка на зимни пътища за експлоатация при зимни условия“. Със своя Заповед № 3484/23.11.2020 г. кметът класира на първо място за изпълнител на обекта „ОДЕСОССТРОЙ“ ООД, а Община Провадия ще заплати за извършената работа сумата от 36 382,20 лв. Видеозаписът е направен в момент, в който пътни работници по най-допотопен начин опитват да скрият работата на работника, положил бялата боя по необясним начин и с напълно неразбираем смисъл.

Участък от пътя между селата Овчага и Черковна

В редакцията на „На фокус Провадия“ се получиха снимки, изпратени от възмутени граждани, на друг общински път VAR2219 /III-731, Блъсково – Храброво/ – Овчага – Черковна /III-2082/, на осма позиция в същата обществена поръчка. По същия безобразен начин е изпълнена и маркировката на пътя между селата Овчага и Черковна, до разклона за с. Неново. Изпълнител е същата фирма „ОДЕСОССТОРОЙ“ ООД, а за тази „прецизност“ общината ще заплати 33 248,00 лв.

Видеото(https://www.facebook.com/100001288122882/videos/3788605271192373/)и снимките, разпространени в няколко местни фейсбук групи, както и в други информационни издания и медии, отприщиха мощно негодувание сред хората от община Провадия и повдигнаха болезнения за мнозина въпрос за цената на българските винетки, качеството на пътната мрежа и то тъкмо в момент, в който премиерът Бойко Борисов ежеседмично, да не кажем ежедневно, инспектира чудесните постижения на българското пътно строителство във времената на пандемия и остър кризисен дефицит.

Участък от пътя между селата Овчага и Черковна

Пътната маркировка има голямо приложение в пътната сигнализация. Тя изпълнява фундаментални за движението и безопасността по пътищата функции. Може би затова работникът-изпълнител е заобикалял дупките – резонно е шофьорите да не минават през тях! Това на шега, защото човек гледайки тази трагикомична маркировка не знае да се смее ли, да се ядосва ли!  Но съвсем на сериозно, когато става въпрос за живота и здравето на гражданите, важен е контролът от възложителя на поръчката – Община Провадия. Но за съжаление, такъв явно  липсва.

По непотвърдена информация кметът на Община Провадия Жоро Илчев демонстративно е отказал интервю на телевизионен канал по повод по-горе изнесените факти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here