Home Новини от България и света БСП ВАРНА СЕЗИРА ОД НА МВР СЛЕД СИГНАЛИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ,...

БСП ВАРНА СЕЗИРА ОД НА МВР СЛЕД СИГНАЛИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ, НАТИСК И ЗАПЛАХИ

539
0

В ОблС и ГС на БСП-Варна се получават множество сигнали за купуване на гласове и упражняване на най-разнообразни форми на заплаха и принуда с цел контролиране на вота за предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021г. на територията на град Варна и в по-малките населени места от областта и особено в Девня, Провадия, Вълчи дол и Долни чифлик.

По време на срещите на нашите кандидати за народни представители с избиратели, получаваме оплаквания от собственици на магазини за хранителни стоки и други малки търговски обекти, които са подложени на непрекъснат натиск от упражняващите контрол по търговската дейност от община Варна и районната администрация в район „Младост“, които ги заплашвали, че ако не залепят и държат на витрините на търговските си обекти рекламни материали с кандидат депутатите на ПП ГЕРБ и не агитират в тяхна полза, ще имат „сериозни проблеми“ с проверяващата общинска администрация. За подобни практики от страна на служители в общинската и районните администрации получихме  сигнали и от другите общини и райони в област Варна.

Снимка: БСП – Варна

В последните дни много жители на Девня, Провадия, Вълчи дол и Долни чифлик са се жалвали пред кандидатите за народни представители, че някои от местните кметове и/или служители в общинските администрации открито са ги агитирали и притискали да работят в предизборната кампания в полза на ПП ГЕРБ, ВМРО.
До ОблС  и до ГС на БСП-Варна, както и до наши кандидати за народни представители, са направени оплаквания, че представители на местния ъндърграунд обикалят определени части на града и в по-малките населени места от областта и особено в Девня, Провадия, Вълчи дол, Долни чифлик и Аврен и вcявaт cмут cрeд нaceлeниeтo. Сред тези лица са забелязани и свързваните с неотдавнашния побой над член БСП, случай, който е известен на ОД на МВР-Варна.

Упражнява се безпрецедентен психически тормоз и натиск върху дребния и средния бизнес, други социални групи и отделни граждани на Варна и областта чрез заплахи и различни форми на принуда да агитират за ПП ГЕРБ и да продават гласовете си. Освен това въпросните лица  съвсем необезпокоявано и масово купувaт глacoвe сред определени малцинствени групи в града и областта.

Заради всичко това водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов сезира ОД на МВР Варна. Надяваме се компетентните органи да си свършат работата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: https://petel.bg/

Previous article26 МАРТ – ДЕН НА ТРАКИЯ, ДЕН ЗА ПОЧИТ И РАЗМИСЪЛ
Next articleКОРНЕЛИЯ НИНОВА ОГЛАСИ УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВИТЕ 100 ДНИ НА ЛЕВИЦАТА ПРИ СПЕЧЕЛВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here