Home Местна власт ДА ПОЛУЧИШ ПОДАРЪК – НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ КАТО ПАЗАРСКА ТОРБА

ДА ПОЛУЧИШ ПОДАРЪК – НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ КАТО ПАЗАРСКА ТОРБА

689
0
Снимка: Интернет

Националното знаме на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава. Така е записано в Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България.

То е част от нашата героична история, защото със знамена, носещи цветовете на нашето знаме, героите на България са влизали в бой за свобода. Българското знаме е избрано на 16 април 1879 г., като се счита, че Георги Раковски е допринесъл много към избора на цветовете.

Българското знаме е  символ на нашата държавност. Издига се на празници, както и върху фасадите на държавните институции, развява се на палубите на търговските и военни кораби.

Пред него на колене се заклеват хората, които защитават Родината ни. Поставяме го в домовете си, носим го като емблема, за да  кажем – ние сме българи!

Припомняме всичко това, защото има хора, които не знаят или не се съобразяват с това!

Снимка: На Фокус Провадия

Преди време едно захвърлено знаме от служител на НСО предизвика недоволството на българите. А още по-жалко е, в подобни нелепи ситуации да попадат хора неслучайни, а такива, които управляват града ни! Наскоро кметът на общината инж. Жоро Илчев  при  посещението си в  пенсионерските клубове, с „гордост” подари на възрастните хора националното знаме под формата… на пазарска торба.

Г- Илчев,много бихме искали да чуем Вашето мнение – Вие бихте ли отишли на пазар,на плаж или където и да е носейки знамето като торба!

Жалко,много жалко за Вас и тези,които са Ви дали тази глупава идея!

Знамето на България е създадено да се извисява и вее високо!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here