Home Местна власт СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ – НЕКОМПЕТЕНТЕН ИЛИ УМИШЛЕНО ИЗПРАВЕН ДА ПОДВЕЖДА...

СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ – НЕКОМПЕТЕНТЕН ИЛИ УМИШЛЕНО ИЗПРАВЕН ДА ПОДВЕЖДА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

2395
0
Снимка: Интернет

На последното заседание на Общински съвет Провадия, проведено на 30 март т.г., секретарят на Община Провадия – Бисер Денев продължава да твърди неистини и да говори небивалици пред общинските съветници.

Поставен е значим въпрос от общински съветник, относно съставянето на избирателните списъци и на какви данни се позовава общинската администрация при изготвянето им. На въпроса господин Денев – секретар на Община Провадия, длъжност, за която в ЗМСМА изрично е записано, че отговаря за дейността по гражданска регистрация и административното обслужване в общината, заявява от микрофон, че общинската администрация няма отношение към избирателните списъци и към лицата включени в тях. Избирателните списъци се разработвали, забележете РАЗРАБОТВАЛИ от  главна дирекция „ГРАО”, а упълномощеното от кмета лице ги получавало от тях и това било известно на всички. Ами не, на нас не ни е известно, поне досега не ни беше известно! Единственото, което знаем, е че ГД „ГРАО” отпечатва по единен стандарт, съставените от общинските администрации избирателни списъци. Това е повод обаче, да отправим запитване и да разберем защо Главна дирекция „ГРАО” разработва избирателните списъци на Община Провадия, след като нормативната уредба е категорична, че избирателните списъци се съставят от общинските администрации по населените места, в които се води регистър на населението… и е записано в чл.23 от Изборния кодекс.

Същото това лице – секретарят на Общината, на същото заседание прави още една безумна заявка:„По този начин ви давам отговор, че общинска администрация, както община Провадия, така и всички останали, няма отношение към формиране на броя на лицата, включени в избирателните списъци, нито в официалните статистически данни”…

Изключително сериозна заявка, която ни кара да се замислим, нарушени ли са нормативните разпоредби при съставянето на избирателните списъци? Въпрос, който вълнува всички ни през последните месеци!

Пълно безумие, невежество, некомпетентност или измама? Очевидно е, че не е поредната езикова грешка на Бисер Денев, както Жоро Илчев обикновено го оправдава! И не е ли време да му бъде отнета думата?

Очаквайте: Защо плати Община Провадия 18 000 лева на фирма, която изготви нескопосано важен стратегически документ, който е от изключително значение за развитието на общината през следващите години?

Previous articleНЕОБХОДИМОСТТА ОТ „ПРЕВОД” В ОБЩУВАНЕТО С УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОБЩИНА ПРОВАДИЯ
Next articleПРОВАДИЯ ИМА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В 45-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here