Home Местни новини ПРОВАДИЯ ИМА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В 45-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ПРОВАДИЯ ИМА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В 45-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

1914
0
Снимка:Фейсбук

Централната избирателна комисия обяви официално резултатите от парламентарните избори. Инж. Филчо Филев от Коалиция „БСП за България“ успя достойно да се пребори с тежката изборна машина за купуване на гласове в община Провадия, и е избран за депутат от Варненски многомандатен район.

В отминалите избори от различни партии и коалиции Провадия издигна рекорден брой кандидати за народни представители: инж.Филчо Филев – Коалиция „БСП за България”; Хюсни Адем, Ахмед Идриз и Севим Мустафа – ПП ”ДПС”; Христо Гичев – ПП „Републиканци за България”; Ивайло Илиев – Коалиция „ГЕРБ-СДС”; Живка Костова, Росица Стоянова и Милен Маринов – ПП „АТАКА”.

Избирането на инж.Филев за народен представител е напълно закономерно и заслужен етап в неговото професионално развитие. Убедени сме, че предвид натрупания богат професионален опит и компетентност,  и изявени лидерски качества, ще се справи успешно с важните и отговорни задачи, които стоят пред 45-то Народно събрание.

Професионалната реализация на инж. Филев започва в Завод за химическо машиностроене (ЗХМ) – Провадия, като началник цех. Последователно става главен инженер, заместник-директор и директор на завода. Два мандата е зам.-кмет на Община Провадия (1999-2007). В периода от 2007-2010 г. едновременно е консултант „Стопански дейности“ в „МТМ“ ООД Варна и Управител на „Стийлпро“  ООД Провадия,  от 2010 до 2011 г. е изпълнителен директор на „Лейбър мениджмънт“ АД Варна. През мандат 2007 – 2011г. е общински съветник в Общински съвет – Провадия. От 2011г. до 2019г. е два мандата кмет на Община Провадия. От 2019 г. до момента е общински съветник в Общински съвет Провадия.

От професионалните му постижения ще акцентираме само върху две: през 1996 г, когато става директор на ЗХМ Провадия, заводът има огромни задължения към две банки и строително предприятие, и по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК), той успява да сключи споразумения с всички кредитори и през септември 1997 г. извежда завода до печалба.

При избирането му за кмет на Провадия заварва общината със задължения над три милиона лева и блокиран от МРРБ проект за модернизация на училищата. През първия си мандат завършва проекта за училищата по ОП „Регионално развитие“, връща кредитите и построява ПСОВ (Пречиствателна станция за отпадъчни води), през втория си мандат реализира проекти за енергоспестяващи мерки на читалището, сградата на общината, ОДК, пожарната, девет блока и музикалната школа, изграждат се нов спортен комплекс, ремонтират се спортни и детски площадки, в същото време ежегодно се извършват ремонти и във всички села на територията а общината.

Сградата на НЧ „Алеко Константинов 1884“ гр. Провадия Снимка:Интернет

Независимо от реализацията на всички тези проекти, общината успява да натрупа близо пет милиона лева собствени средства и да подготви, и спечели проекти за реализация през следващия мандат (рекултивация на депото, градския площад и битовите канализации, финансирани от ПУДООС).

Сигурни сме, че опита, знанията, компетентността и лидерството, които инж. Филев притежава и показа като кмет и общински съветник, ще бъдат полезни в работата на най-важната държавна институция. Очакванията към него са големи. Разчитаме, че ще бъде принципен, решителен и всеотдаен в изпълнението на тази високоотговорна мисия.

 „На фокус Провадия“ му пожелава успех и нека не забравя Провадия и хората, които му повярваха и го подкрепиха, въпреки страха, пандемията и купуването на гласове.

Пречиствателна станция – Провадия
Блок с изпълнени мерки по енергийна ефективност в кв.Север – Провадия
Откриване на новия спортен комплекс в Провадия
Откриване на нов спортен комплекс в Провадия

Previous articleСЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ – НЕКОМПЕТЕНТЕН ИЛИ УМИШЛЕНО ИЗПРАВЕН ДА ПОДВЕЖДА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ
Next articleПОБЕДИ ЛИ ГЕРБ В ПРОВАДИЯ ИЛИ КУПИ ИЗБОРИТЕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here