Home Местни новини МИРОСЛАВА АНГЕЛОВА ОТ ПРОВАДИЯ СЕ КЛАСИРА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА „ПАНОРАМА НА...

МИРОСЛАВА АНГЕЛОВА ОТ ПРОВАДИЯ СЕ КЛАСИРА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА „ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИИТЕ“

1070
0

След отлагане на състезанието миналата година от 13 до 15 Май 2021 в Интер Експо Център – град София предстои да се проведе Националната кулинарна купа на България. Организатор на състезанието е Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ)

И тази година по традиция ще се състои Панорама за “Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар – сладкар”, “Най-добър млад сервитьор“ и “Най-добър млад барман“ под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.

За радост и гордост в събитието ще участва и нашето момиче Мирослава Ангелова, ученичка от 11 б клас в ПГХРТ „Цар Симеон Велики“ гр. Провадия. Тя се класира за Националното състезание в категория  „Най добър млад готвач“  – Интер Експо  Център 13-14 май 2021 г., като постигна престижното пето място на регионалното състезание в гр.  Русе.

На този голям форум, където се събират най добрите готвачи на България, Мирослава ще премери сили с грандовете в кулинарното изкуство и се надяваме да докаже, че и в малък град като Провадия, могат да се подготвят бъдещи кулинарни виртуози. Задачата на провадийската ученичка е много трудна и отговорна, но благодарение на нейния талант, упорит труд, отговорност и всеотдайност задачата е постижима. Професионалната подготовка на Мирослава се дължи на нейните преподаватели от гимназията  Светлана Иванова и Илияна Цанкова.

Пожелаваме ѝ да е здрава, да продължава все така успешно да развива и реализира таланта, знанията и уменията си, и още високи постижения в кулинарството.

Previous articleПРЕЗИДЕНТЪТ ЗАПОЧВА КОНСУЛТАЦИИ С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ЗА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО
Next article1 май – Денят на труда и на международната работническа солидарност

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here