Home Галерия СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО УВОЛНИ ШЕФКАТА НА НАП

СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО УВОЛНИ ШЕФКАТА НА НАП

399
0
Снимка: Интернет

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. Това съобщи правителствената пресслужба в петък.

Румен Спецов е представен официално като „висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност“.

Той е завършил Стопанската академия в Свищов, както и Академията на МВР със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП в Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Снимка: Интернет

По времето на Димитрова се случи грандиозният теч на лични данни от НАП, при който информация за милиони граждани изтече онлайн. Димитрова не понесе никаква отговорност за това и дори отказа да прекъсне отпуска си във вихъра на скандала. Тогавашният финансов министър Владислав Горанов я защити с аргумента, че много добре работела и такива неща като течовете не зависели от нея. Комисията за лични данни глоби НАП с 5.1 млн. лв. за изтичането на данните, но агенцията оспори това в съда. Делото още не е приключило. Заради скандала много държави спряха да обменят информация с НАП.

Източник: СЕГА

Previous articleВНИМАНИЕ! ФИШИНГ АТАКА „ПРИЛИЧА НА ТЕБ…❤
Next articleПРОКУРАТУРАТА НАЙ-ПОСЛЕ ОБРАЗУВА ДЕЛО ЗА ПРЕБИТИЯ КМЕТ НА СЕЛО БЕЛГУН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here