Home Новини от България и света ОЧЕРТАВА СЕ ГОЛЯМА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

ОЧЕРТАВА СЕ ГОЛЯМА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

156
0
Снимка: Интернет

„Тя не е лесна, но е необходима за България“ каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Голяма лява коалиция ще има, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, предаде БТА.

Идеята за обединение на левите формации е на председателя на БСП Корнелия Нинова, която поканила бившите си колеги на разговори на „Позитано 20”.  Че ще се опита да направи такъв ход Нинова подсказа на последния пленум на НС, когато обяви, че отваря ветрилото на левицата и ще търси партньори в левия спектър. Това е новата стратегия на лидера на БСП, която търси начини за обединение на разпиляната лява общност в България.

Нинова посочи, че разговори се водят от две-три седмици и от утре започва подписване на споразумения. В най-голяма степен на готовност сме с АБВ, „Движение 21“ и „Нормална държава“ на Георги Кадиев, посочи лидерът на БСП.

Снимка: Интернет

Дончева напуска коалицията ИСМВ с Мая Манолова и остатъците от Отровното трио, обричайки бившия омбудсман на изолация от системните играчи. Това предопределя негативния изборен резултат, който вероятно ще получи Манолова.

„На тези избори ще се явим във формата „БСП за България“, ще се регистрираме с това име на 26 май“, каза Нинова и уточни, че досегашните партньори остават, а към формата „БСП за България“ ще сключват споразумение за присъединяване и подкрепа и за правене на общи политики.

В последните дни Нинова обикаля структурите на БСП в страната, където стяга редиците и консолидира враждуващите крила на някои места. Където е минала, позивната  в партийните редици е една – обединение около позицията, че левите тръгват единни в предстоящата кампания, а председателят на Предизборния щаб на БСП Кристиан Вигенин предупреди противниците на левицата: „Да не бързат да отписват БСП като победител на 11 юли“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here