Home Общество КУТЕВ: СТЪКИ, „ИПОН“ И ФИНАНСОВ ДИРЕКТОР НА „24 ЧАСА“ СА ВЗЕЛИ МИЛИОНИ...

КУТЕВ: СТЪКИ, „ИПОН“ И ФИНАНСОВ ДИРЕКТОР НА „24 ЧАСА“ СА ВЗЕЛИ МИЛИОНИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА

95
0

Става дума за над 2 млн. лв. само за тази година. Част от финансирането към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. „Ипон“ през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствени организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран, става въпрос за ММА, както разбирам тук става въпрос за Станислав Недков – Стъки. Взимал е 200 хил. лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хил. лева вече като НПО, от които 120 хил. лева само през тази година“, обяви Кутев. „Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и в прилежащите му дружества, включително и в Българския спортен тотализатор. Това каза пък служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, след провелото се правителствено заседание.“

Снимка: Интернет

Раздавани са неправомерно пари от Министерството на младежта и спорта, които е трябвало да отидат за превенция на хазарта и на наркотични зависимости, съобщи говорителят на правителството Антон Кутев на брифинг в Министерски съвет. Той обясни, че програмата „Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта“ работи от 5 години. 

„Интересните неща са няколко – има фирми, които през цялото време са почти идентични с еднакви проекти и печелят, т.е. всяка една година с една и съща програма се взимат пари“, каза още Кутев.

По думите му фирмите, които печелят всяка година, „до такава степен са с идентични проекти, че спокойно може да се каже, че са печатани на един и същи принтер“, които според Кутев се намира в Министерството на младежта и спорта.

„Дадени са един 5 млн. лева преди изборите (парламентарният вот на 4 април – б.р.) от това министерство и са раздадени на съмнителни фирми, които печелят винаги“, добави той.

Три от четирите организации, които са спечелили големите суми от по 670 хил. лева, се свързват по един или друг начин с едно лице, то се нарича Петър Коларов (финансов директор на в. „24 часа“ – б.р.), обясни Кутев.

„Става дума за над 2 млн. лв. само за тази година. Част от финансирането към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. „Ипон“ през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствени организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран, става въпрос за ММА, както разбирам тук става въпрос за Станислав Недков – Стъки. Взимал е 200 хил. лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хил. лева вече като НПО, от които 120 хил. лева само през тази година“, обяви Кутев.

Снимка: Интернет

Според него над 1 млн. лева е било финансирането, което Стъки е получил. „Сега можете да разберете защо протестира пред Президентството, а не пред Министерството на спорта. Очевидно е добре платен“, обясни Кутев.

Спортният министър Андрей Кузманов заяви, че има много злоупотреби със средства в ресорното му министерство.

„В Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта„, действаща от 2017 г., прави впечатление, че досега са заделяни около 2 млн. лева, а тази година са предвидени над 5,4 млн. лева, при положение, че в момента на хазартния бизнес в България има само един играч“, каза той.

Източник: bg-voice.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here