Home Общество ИНЖ. ФИЛЧО ФИЛЕВ, КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ 3 МИР – ВАРНА: БЕЗ...

ИНЖ. ФИЛЧО ФИЛЕВ, КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ 3 МИР – ВАРНА: БЕЗ БСП ПРОМЯНАТА Е НЕВЪЗМОЖНА

455
0

Държавата не може да си позволи още един период на безвремие, в окаяно състояние са всички държавни структури. Ако и след 11 юли не бъде сформирано правителство, ще бъде много тежко за страната, коментират варненските социалисти. И са убедени, че трябва да се намери начин България да се управлява отговорно, държавнически, със сигурност в промяната и с грижа за всеки.

 Отново търсим промяната с избори? Какви са нагласите на хората за предстоящия вот?

– Отиваме на тези избори с чувство на удовлетвореност. На 4 април започна промяната и важната роля на БСП е промяната да не стане подмяна. Виждаме, че ГЕРБ търсят всякакви вратички и варианти отново да са във властта, а те не са полезни на българския народ.

– Какви каузи ще отстоявате в Народното събрание?

– На първо място са възрастните хора – нужно е да бъдат преизчислени пенсиите. На второ място не по значение е достъпно здравеопазване във всички краища на България. Има населени места с по 60-70 до 100 човека, които не могат да стигнат до лекар, какво да говорим за златни стандарти в медицината.

– Причисляват БСП към статуквото. Какви са вашите аргументи, с които бихте оборили тази „опорна точка“ на досегашната власт?

– БСП не е управлявала на национално ниво повече от десет години. Няма как да е част от статуквото, след като не е в управлението. Статукво могат да бъдат и са, само две партии – ГЕРБ и ДПС. Всички други, по един или друг начин, са свързани с промяната.

Очаквате ли да бъде сформирано правителство?

– Надявам се да има правителство. И то с участието на БСП. Защото без Българската социалистическа партия промяната няма да се случи. 

Кое е правителството на промяната?

– Всички без ГЕРБ и без ДПС.

130 рози за юбилея на организираното социалистическо движение в България засадиха в морската столица

Източник: duma.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here