Home Местни новини ПРОВАДИЯ ИМА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В 46-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ПРОВАДИЯ ИМА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В 46-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

1642
0

Централната избирателна комисия обяви официално резултатите от парламентарните избори, състояли се на 11 юли 2021 г. След краткото съществуване на 45-то Народно събрание инж. Филчо Филев от Коалиция „БСП за България“ за втори път през тази тежка изборна година успя да се пребори за място на народен представител в новосформирания 46-ти парламент. Инж. Филчо Филев, единствен от рекордния брой кандидати от Провадия, беше на избираемото трето място в листата на коалицията, и със своите знания, умения, авторитет и управленски опит, ще представлява успешно Провадия и общината в парламента.

Припомняме професионалната му визитка:

Трудовата реализация на инж. Филев започва в Завод за химическо машиностроене (ЗХМ) – Провадия, като началник цех. Последователно става главен инженер, заместник-директор и директор на завода. Два мандата е зам.-кмет на Община Провадия (1999-2007). В периода от 2007-2010 г. едновременно е консултант „Стопански дейности“ в „МТМ“ ООД Варна и Управител на „Стийлпро“  ООД Провадия,  от 2010 до 2011 г. е изпълнителен директор на „Лейбър мениджмънт“ АД Варна. През мандат 2007 – 2011г. е общински съветник в Общински съвет – Провадия. От 2011г. до 2019г. е два мандата кмет на Община Провадия. От 2019 г. до 4 април т.г. е общински съветник в Общински съвет Провадия. Народен представител от „БСП за България“ в 45 – то Народно събрание.

От професионалните му постижения ще акцентираме само върху две: през 1996 г, когато става директор на ЗХМ Провадия, заводът има огромни задължения към две банки, строително предприятие, както и по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК), той успява да сключи споразумения с всички кредитори и през септември 1997 г. извежда завода до печалба.

При избирането му за кмет на Провадия заварва общината със задължения над три милиона лева и блокиран от МРРБ проект за модернизация на училищата. През първия си мандат завършва проекта за училищата по ОП „Регионално развитие“, връща кредитите и построява ПСОВ (Пречиствателна станция за отпадъчни води), през втория си мандат реализира проекти за енергоспестяващи мерки на читалището, сградата на общината, ОДК, пожарната, девет блока и музикалната школа, изграждат се нов спортен комплекс, ремонтират се спортни и детски площадки, в същото време ежегодно се извършват ремонти и във всички села на територията а общината.

Независимо от реализацията на всички тези инфраструктурни проекти и сериозните разходи свързани с тях, общината успява да натрупа близо пет милиона лева собствени средства и да подготви, и да спечели проекти за реализация през следващия мандат (рекултивация на депото, градския площад и битовите канализации, финансирани от ПУДООС).

„Благодаря за гласуваното доверие! Аз съм екипен човек, който винаги поема своята отговорност. Винаги съм се водил от принципа, че личния интерес трябва да е една крачка зад обществения. Мнозинството винаги има право, защото самостоятелните решения понякога са пречупени през призмата на личния интерес. Няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната.“ – сподели за „На фокус Провадия“ инж. Филев.

От екипа му желаем здраве, спорна работа и ползотворни дела за един успешен мандат в 46 – то Народно събрание с мисъл за хората от Провадия и общината!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here