Home Местни новини ЗАЩО ПРОВАДИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН МРЪСЕН И ЗАПУСНАТ ГРАД?

ЗАЩО ПРОВАДИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН МРЪСЕН И ЗАПУСНАТ ГРАД?

4351
0

Мръсен и запуснат  град! Това е Провадия в очите на хората от града и от страната, имащи не/щастието да  го посетят.

Срам, голям срам за провадийци, а още по-голям срам  за общинската управа, която в лицето на  Кмета, обещаваше развитие на града и туризма. С такъв мръсен и неприветлив град, какъв туризъм, какви пет лева! Интересно, как властимащите не забелязват нищо. Или като своя политически лидер, който се качи на вертолет, за да види незаконните строежи на Слънчев бряг, ще трябва да се качат на Овеч, да видят мръсотията в града. Упс! Да не споменаваме Овеч, че тя е другата „болка и тъга” на провадийци. Може пък просто да се разходят из града и да видят картинката. Ако пък от „работа” нямат време, ние ще им помогнем.

Ще започнем с центъра: Плачевна гледка! Няма нито едно цвете, тръни и бурени в тревните площи! До шадравана, пред спираловидната туя, се мъдреше висок магарешки бодил! Някой не можа да го изтърпи и го премахна. Обяснявали от общината, че това било така , защото ще започва ремонт на площада. Да, ама кога?! Минаха близо две години от мандата – не е започнал, мина и лятото – сезона на цветята. Върху плочките от единия край до другия на площада дълги мръсно – кафяви дири, от влачени още по-мръсни чували. Няма ли кой да види?

Слизаш от плочника и тръгваш по улица „Цар Освободител” – една от главните /търговска/ улици на града. Тревясала, мръсна! Няма кой да почисти тревата – и на нея ли предстои ремонт, че не се почиства!? Не по-различна е и другата главна улица в Провадия – „Св. св. Кирил и Методий“ – обрасла с растителност, с полуразрушени, занемарени подобия на тротоари, с препълнени контейнери, неизпразнени с дни, от които в горещите летни дни се носи непоносима смрад.

Нека ни извинят хората от селата за сравнението, но центърът в Провадия  прилича на запустял селски парк! Някога ни учеха, че дърветата и зелените площи на едно населено място са неговите бели дробове! Е, няма такова нещо в нашия град.  И при тази пандемия животът става грозен, нездравословен.

Често се чува хората да коментират: „Градът ни никога не е бил толкова мръсен, нито при инж. Марин Георгиев, нито при инж. Георги Янев, нито  при инж. Филчо Филев.“  

Да, ама те бяха провадийци … все пак!

Previous articleКОЕ Е ВЯРНОТО: ВЪОРЪЖЕНИ МЪЖЕ СА НАХЛУЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ИЛИ ЦИВИЛНИ МЪЖЕ СА „ПРИСТЪПИЛИ“
Next articleПРЕЗИДЕНТЪТ ВРЪЧВА ТРЕТИЯ МАНДАТ НА БСП

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here