Home Местна власт ИЗТРИТИ И НЕВИДИМИ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ПРОВАДИЯ В НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА...

ИЗТРИТИ И НЕВИДИМИ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ПРОВАДИЯ В НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА – ВТОРА СЕРИЯ

816
0

През миналата година по същото време коментирахме за нашите читатели състоянието на пътната маркировка в града и общината в началото на учебната година, когато малки и по-големи ученици ежедневно и интензивно изминават пътя от училище до дома. Тогава, само ден след започването на учебната година, в близост до училище, стана пътен инцидент с дете на почти незабележима пешеходна пътека, който по случайност не завърши с фатален край.

Ден на мобилността, ученици раздават балони близо да „виртуалната“ пешеходна пътека, където през 2020 г. кола блъсна дете

Е, пишем си ние, гражданите недоволстват и се оплакват в социалните мрежи – за неосветените улици, за мръсотията и смърдящите контейнери, за лошото състояние на детските площадки, в случая за почти липсваща хоризонтална маркировка, но …. общинското ръководство от управляващата ПП „ГЕРБ“ нехае. Нехае за живота и здравето на нашите деца.

Център, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ – неспирен поток от леки и товарни автомобили по път III-208 Провадия-Айтос

Преди първия учебен ден е направен несполучлив откъм изпълнение опит за маркировка на изключително натоварената от движение на леки и тежки автомобили улица „Св. св. Кирил и Методий“ до парк „Ловен дом“ и филиал „Ален мак“, които буквално за часове придобиха стария си вид. За да издържи в перфектно състояние всяка една пешеходна пътека и пътна маркировка поне шест месеца, тя трябва да е изпълнена със стандартна акрилатна маркировъчна боя. Такава ли е боята, с която се разчертават провадийските улици? Очевидно НЕ! А защо?

В общината по-голямата част от пешеходните пътеки са се превърнали във ВИРТУАЛНИ, защото не са виждали боя през последните две години, в т.ч. и до училищата, където трябва да пресичат пешеходците, сред които възрастни хора и родители с деца.

Пешеходната пътека до Първо основно училище „Хр. Смирненски“

Видно е обаче, че някои не си вършат работата и се отнасят безотговорно към проблема, а липсата на пътна маркировка може да доведе до сериозни предпоставки за инциденти, които могат да бъдат фатални.

Пешеходната пътека до Второ основно училище „Иван Вазов“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here