Home Местна власт СТАДИОН „БОЙЧО ЖЕЛЕВ“ – ПОРЕДНОТО НЕПОДДЪРЖАНО И ЗАНЕМАРЕНО СЪОРЪЖЕНИЕ В ПРОВАДИЯ!

СТАДИОН „БОЙЧО ЖЕЛЕВ“ – ПОРЕДНОТО НЕПОДДЪРЖАНО И ЗАНЕМАРЕНО СЪОРЪЖЕНИЕ В ПРОВАДИЯ!

1468
0
Градски стадион "Бойчо Желев"

Вече втора година градският стадион в Провадия не се поддържа! Стадионът, на който ежедневно тренират спортисти от различни възрастови групи – деца, младежи, мъже, ветерани и спортуват десетки граждани не се коси, не се полива, не се поддържа под никаква форма. Теренът е сух, крив, на места няма дори трева, превърнал се е в разорана нива! Пущинак, в който дебнат огромни дупки. Тренировъчният процес в подобни условия е неефективен и крие риск от травми и контузии, при все, че говорим предимно за деца. По „трибуните“ на стадиона растат бурени и дървета, а от жалките остатъци от скамейки са зейнали стърчащи и  ръждясали пирони. Прилежащите части към стадиона също са обрасли с пълзящи бодливи храсти и треви, в които ведро си живуркат гущери, змии и всевъзможни хапещи живинки, а на спортуващите често им се налага да нагазят в тези места, за да търсят прехвърлената топка. На терена няма осветление! В съблекалните няма ток! Топлата вода е мираж! Да не говорим за разчертаване на терена!

Снимка: „На фокус Провадия“

Все пак става дума за градския стадион, който си има стопанин в лицето на Община Провадия и съответните отговорници, които чакат да завали дъжд, за да се полее теренът. Тоест адресатът за поддръжката и безопасността на съоръжението не е анонимен. И е неразбираемо за нормален човек, някак неудобно и меко казано странно дори да притежаваш такова съоръжение, и да не го поддържаш! Да виждаш и да знаеш, че децата искат да спортуват, а да не им осигуряваш къде! И даже напротив умишлено да не го стопанисваш!

Пълно безхаберие от страна на общината, от където в началото на годината хвърчаха гръмки обещания за ремонт на стадиона на стойност 230 хиляди лева, нови трибуни, осветление……!  Поредният мираж! Заблуда на населението! Оказва се, че днес управляващите от ПП „ГЕРБ“ не само, че не могат да направят нещо ново, но не могат дори да поддържат и стопанисват изграденото и поддържано преди тях!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here