Home Местна власт САГАТА НА ХОРАТА ОТ УЛ. „ИВАЙЛО“ ИЛИ БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА ОБЩИНАТА КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ...

САГАТА НА ХОРАТА ОТ УЛ. „ИВАЙЛО“ ИЛИ БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА ОБЩИНАТА КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ

1155
0
Снимка: "На фокус Провадия"

На последната сесия на Общинския съвет в зала 119 на Община Провадия присъстват групичка много развълнувани граждани, които искат думата, за да разкажат за живота и битието си на една провадийска улица – ул.“Ивайло“. Тази улица, която оказва се, през 21 век, във времето на комуникациите и високите технологии, няма изградена водопроводна мрежа и канализация.

Каква е историята?

От изказване на главния юрист Богдана Стойчева научаваме, че преди три години екипът на предишния кмет инж. Филчо Филев е изготвил и представил пред ПУДООС четири проекта за финансиране на канализации и водопроводна мрежа на територията на града. Единият от проектите обхваща и гореспоменатата ул. “Ивайло“, а именно „Изграждане на битова канализация по ул.“Ивайло“, „Комунига“, „Пролет“ и „Перуника“ и реконструкция на водопроводната мрежа по улица „Комунига“. Проектите са одобрени и финансирането е осигурено от държавата. И сега е ред на администрацията, начело на която, вече са представителите на спечелилата изборите в Провадия ПП ГЕРБ и техният кмет инж. Жоро Илчев да си свърши работата. Цяло чудо е (предвид свалените няколко обществени поръчки от сайта на АОП), че са проведени необходимите процедури и има сключен договор, като за конкретния обект, договорът е сключен през март 2020г.

И …. от тогава едно голямо НИЩО. Хората от многострадалната улица „Ивайло“ продължават да си тънат в кал, смрад и мизерия, без канализация, без водопровод. Не могат дори септични ями да си изкопаят, защото повечето нямат дворни места. А Община Провадия бездейства … Защо? Отговаряме си: Непознаване на проблемите на хората в града и общината, липса на административен и управленски капацитет (администрация и съветници) от управляващата в града партия ГЕРБ, бездушие, нефелност и липса на емпатия към жителите и техните нужди.

Търсим отговори на въпросите: Има ли сключен договор с изпълнител? Този договор актуален ли е към момента или е изтекъл? Защо не е започнала договорената работа, след като са проведени процедурите? Ще бъдат ли върнати отпуснатите, но неизразходвани средства на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда? Ще останат ли излъгани гражданите от улица „Ивайло?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here