Home Местна власт КМЕТЪТ ЖОРО ИЛЧЕВ РАЗДАДЕ УДАРНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ПРИБЛИЖЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗА РАБОТА В...

КМЕТЪТ ЖОРО ИЛЧЕВ РАЗДАДЕ УДАРНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ПРИБЛИЖЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗА РАБОТА В ИЗБОРНИЯ ДЕН 11 ЮЛИ 2021г.

2428
0
Снимка: Интернет

Скандални възнаграждения за работа в изборния ден е раздал кметът на Провадия Жоро Илчев. За организиране на изборите за народни представители на 11 юли 2021г., общинска администрация Провадия е разходвала средства в размер на 141 694, 00 лева. Сумата за възнаграждения възлиза на 33 878,00 лева и е изплатена на 76 служители на администрацията. Служителите са получили възнаграждения между 40,00 и 2500 лева за работа в изборния ден.

Абсолютни рекордьори по получени възнаграждения са приближените до кмета служители – Бисер Денев, Богдана Стойчева и Женя Милкова.

По официална информация на администрацията за работа в изборния ден на 11.07.2021г., секретарят на Община Провадия – Бисер Денев е получил възнаграждение в размер на 2500,00 лева. Юристката Богдана Стойчева е получила възнаграждение в размер на 2100,00 лева, а назначената на половин работен ден в Община Провадия – Женя Милкова, която е и заместник-директор на СУ „Димитър Благоев“ е получила възнаграждение в размер на 1900,00 лева.

Разликата между получените възнаграждения от горецитираните служители и други  служители от заповедта на кмета стига до 42 пъти в полза на първите, което не означава, че едните са работили по-малко от другите! Напротив! Точно обратното! Парите са раздадени на нищо свършилите, но пък послушници и приближени до кмета, а за реално свършилите работа, нищо! Защото да отговаряш за възникнали проблеми с електричеството в изборния ден или да отговаряш за живота и здравето на хората, извозвайки ги от една точка до друга, в качеството си на шофьор, не е по-малко работа, от това да си секретар, юрист и главен специалист!

И това са само възнагражденията получени за изборите на 11 юли! А за изборите на 4 април предполагаме са получени същите възнаграждения. Значи всичко е умножено по две! Само за сега обаче……… защото през тази година предстоят още избори за Народни представители, избори за Президент….първи тур…….втори тур……

И на финала ще се окаже, че тези три ценни кадъра Бисер Денев, Богдана Стойчева и Женя Милкова само за „работата“ си в два, три изборни дни през годината са получили по-високи възнаграждения от някои служители на администрацията за цяла година.

И така, уважаеми съграждани, във времена на безпрецедентна криза в управлението на Община Провадия, на фона на мръсния и тъмен град, на все по-недоволните граждани от бездействието на администрацията, кметът Илчев раздаде юнашки пари на калпак!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here