Home Новини от България и света ОТ БЛИЗО 90 МЛН. ЗА ЛОТ 5 НА „ХЕМУС“, 60 МЛН. СА...

ОТ БЛИЗО 90 МЛН. ЗА ЛОТ 5 НА „ХЕМУС“, 60 МЛН. СА ИЗНЕСЕНИ КЕШ В САКОВЕ И ЧУВАЛИ

545
0
Снимка: Пламен Христов


60 млн. лева от парите за лот 5 на АМ „Хемус“ са били прехвърлени на кухи фирми и след това изтеглени в брой, предаде БНР.
 Това сочи разследване на ГДБОП по случая.

Сигналът за нарушенията около изграждането на 5-и лот на АМ „Хемус“ е получен от ГДБОП през лятото, обясни директорът на службата гл. комисар Калин Стоянов.

Общо за изграждането на лот 5 е отпусната авансово сума от 90 млн. лв. като до момента реално строителни дейности там няма.

При разследването е станало ясно, че в случая има извършени няколко престъпления. В ГДБОП са постъпили данни, че хора, които са съпричастни към тези престъпления, искат да унищожат документи. Това е наложило и операцията, който бе проведена преди два дни в София и други градове.

Общо до момента са претърсени 17 адреса, разпитани са 20 души, задържани са 14.

Снимка: Интернет

На свой ред главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров обясни, че 60 млн. лева от парите, които трябвало да бъдат използвани за строителството на лот 5 са прекарани през няколко кръга от кухи фирми и в крайна сметка са били изтеглени на големи суми от около милион и сложени в чували.

В рамките на разследването продължава да се установява какъв е смисълът на тази схема. Повечето от тези кухи и на практика фиктивни фирми са били регистрирани на името на слабоимотни хора, част от тях и криминално проявени.

Разследването продължава. 

Източник: БНР

Previous articleМАШИННО УСТРОЙСТВО ЗА ОБУЧИТЕЛНО ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ В ПРОВАДИЯ И НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В ОБЩИНАТА
Next articleЗАДЪРЖАХА ТРИМА ДУШИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ПРИ СПЕКАКЦИЯ В ОБЩИНИТЕ ПРОВАДИЯ И ДЪЛГОПОЛ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here