Home Новини от България и света МВР УДАРИ КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ В ПРОВАДИЯ И ОЩЕ ДВЕ ВАРНЕНСКИ ОБЩИНИ

МВР УДАРИ КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ В ПРОВАДИЯ И ОЩЕ ДВЕ ВАРНЕНСКИ ОБЩИНИ

916
0

МВР спъна действията на купувачи на гласове от три общини – Провадия, Белослав и Долен чифлик. Иззети са 60 хиляди лева, тетрадки с имена и ЕГН-та. Над 10 души са задържани. „Цъфнаха“ хилядарки, списъци и реклама за ГЕРБ. Открито е доказателство, че са раздадени над 230 000 лева за Провадия, Белослав и Дългопол. Снимките са повече от красноречиви, а ето и какво още допълват от полицията:

На 11.11.2021 г е проведено СПО по линия на противодействие на престъпления свързани с политическите права на гражданите в община Провадия община Белослав и община Долен чифлик, както и на територията на град Варна. Общо обезпечените адреси са 27, като се извършват претърсвания на 22 адреса, задържани са 14 лица.

При претърсването и изземването са намерени голямо количество пари, тетрадки, с описани имена на населени места, списъци с лица и ЕГН, вероятно гласоподаватели, иззети са и рекламни материали на политическа сила „ГЕРБ“ компютърни конфигурации, телефони, флаш памети. Работата по СПО продължава и с претърсване в кметствата в селата Петров дол, Блъсково, Бозвелийско и Градинарово с цел проверка на постъпили данни затова, че кметовете на тези населени места са оказвали натиск да се гласува за определена политическа сила.

Намерена е тетрадка с описани пари 48 000 лв. за община Аврен, за община Провадия на обща стойност 146 000 лв., за община Белослав – 15 400лв., за община Дългопол – 23 100 лв., общата сума възлиза 232 500 лв.“

Източник: Фрогнюз

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here