Home Местна власт „НАУЧНО“ РЪКОВОДСТВО ПО НИЩОНЕПРАВЕНЕ В ОБЩИНА ПРОВАДИЯ

„НАУЧНО“ РЪКОВОДСТВО ПО НИЩОНЕПРАВЕНЕ В ОБЩИНА ПРОВАДИЯ

1580
0

Като жители на Община Провадия имаме „уникалния“ шанс да получим (без)платен урок не само как да не правим нищо и да получаваме възнаграждение, но и да вдигаме шум колко сме свършили. След почти три години и най-невъзприемчивият вече е възприел поне малка част от ежедневно изливаното върху нас „учение“ от управляващите общината.

1. Не поддържат детските площадки, дори не ги затварят, за да не се нараняват децата ни на тях! – Не, нищо не сме разбрали! Тези площадки са опасни, не защото настоящите наши избраници не си вършат работата и не ги поддържат, а защото са направени от старите избраници. Но пък настоящите управляващи правят нови – перфектни, сигурни. Е, децата да избират на кои ще ходят – на старите и опасни или на новите и безопасни… Добре е да сложат поне знаци – кой коя площадка е направил, за да се ориентират децата ни.

2.Градът е все по-мръсен и все по–отблъскващ!

Отново не! Управата в лицето на кмета на Община Провадия – представляващ изпълнителната власт и на председателя на Общински съвет – представляващ местната законодателна власт, работи и чисти. Може и да ви изглежда мръсно, но това е въпрос на субективна преценка. Явно при следващите избори е нужно личните хигиенни навици да бъдат част от точките, по които ще преценяваме избраниците. Осъмваме с преливащи контейнери дни наред, около които се образуват наслоявания от мръсотия, но това си е наша преценка, общо взето изглежда чисто. Осъмваме с плочки, поставени пред вратите на офисите ни, така че последните да не могат да се отворят, но общинската порта се отваря, там има мрамор, който на никого не пречи. А контейнери има, нови плочки също – работи се безспир.

3.Общината се справя с уличното осветление сама! Ако на някого му е тъмно или има проблем със зрението, или не е чувал, че има фенерче на мобилния си телефон. Управляващите общината са поставили осветителни тела. Дали и кога светят е друг въпрос. Макар, че за всички нас не е въпрос, а отговор – няма светло.

4.Инфраструктурата се руши! Не, управниците на града –кмет и председател на общинския съвет, са „загрижени“ за обществените пари. Такива има, но защо да ги дават за несъществени дейности като ремонт на градския пазар или на актовата зала в административната сграда на Община Провадия, която вече половин година е разбита и поради това неизползваема. Очевидно не им трябва зала, нито пазар, нито пътища. В края на 2020 г са отпуснати  от правителството 2 000 000 лева за ремонт на два пътя, но повече от 16 месеца в община Провадия няма и метър рехабилитиран път, а парите стоят и се обезценяват. В съседни общини средствата, отпуснати по същото време, бяха усвоени още през юли 2021 г. В началото на 2021г. на община Провадия бяха целево отпуснати от държавния бюджет 2 000 000 лева за довършване на Първо основно училище „Христо Смирненски“, но и там „спестовно“ повече от година няма реални действия, освен това два пъти е прекратявана обществената поръчка.

Вече трета година се изпълняват (за качеството ще пишем допълнително) само проекти от времето на инж. Ф. Филев.

На фона на това (без)делие сме „награждавани“ от множество поздравителни обръщения от кмета на Община Провадия по всевъзможни поводи и  окуражаващи усмивки от председателя на общинския съвет, в отговор на поставени проблеми.

Те са ефективни на постовете си – поздравяват и се усмихват. Може пък и да не знаят, че не за поздрави и усмивки, а за работа сме ги избрали!

Докога, господа управляващи, ще продължавате да проявявате безхаберно поведение и отношение дори към най-тежките проблеми на общността, да сте безполезни и безпомощни. Надменността и привилегиите на властта Ви заслепяват и не осъзнавате сериозността на собственото си падение, а с вас и на цялата администрация, както и че присъствието ви във властта нанася непоправими вреди на местното население.

Previous articleСЪДЪТ: ОБЩИНА ПРОВАДИЯ НЕ Е ДОБЪР СТОПАНИН!
Next articleКОЛКО СТРУВА ЗДРАВЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ, СПОРЕД РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here