Home Местна власт РАЗДОРЪТ МЕЖДУ ДИМО ДИМОВ И ЖОРО ИЛЧЕВ – СПЕКТАКЪЛ И/ИЛИ ДЕЛБА НА...

РАЗДОРЪТ МЕЖДУ ДИМО ДИМОВ И ЖОРО ИЛЧЕВ – СПЕКТАКЪЛ И/ИЛИ ДЕЛБА НА ВЛАСТ И ПАРИ

1717
0

Внушенията, оказва се, са единствените инструменти за въздействие върху хората, които част от претендиращите да участват в политическия живота на Община Провадия познават. Отсъствието на аргументи, липсата на програма, на визия, на рационални решения за наличните проблеми, те заместват с прогресивно нарастващи по брой и нереалност сценарии за заговори, интриги, връзки между отделни личности с по-голяма или по-малка известност в обществото, със сложни схеми и пр. В цялата си унесеност да очернят някого, да посочат с пръст порочността на този и онзи, да го омаскарят, забравят, че провадийци, поне в по-голямата си част, сме личности, мислещи, знаещи, хора с мнение, не безформена маса, която могат елементарно да манипулират. Забравят, че така истерично натрапвайки ни имена на хора, участващи в заговори, за които знаят от винаги „доверен“, но никога конкретен източник, всъщност сочат тези, от които изпитват най-голям страх (породен от различни причини), в които виждат опоненти, които искат да изключат от политическата сцена предварително, преди да могат гражданите да избират, за да изберат вместо нас.

В този ред на мисли, така упорито задавания въпрос „Защо БСП и Филчо Филев не обжалваха решението на ОИК Провадия, с което не отстраниха Жоро Илчев? всъщност не е въпрос, а отговор. Отговор, който авторите му се опитват да внушат. Задавайки го те добре знаят, предвид непрестанно заявените им претенции, че всяка политическа партия, участвала в изборите, вкл. ГЕРБ може да обжалва подобно решение, както и че никое физическо лице няма това право. Знаят и за това  не питат,  защо други, а не само БСП, от имащите право на обжалване не обжалва това решение; имаше ли изобщо  правно основание твърдяната несъвместимост на Жоро Илчев в конкретния случай; защо никой не подкрепи БСП, когато сезира ОИК Провадия с нарушения на кмета Илчев, съставляващи основания за отстраняването му, много преди да е натрупал греховете, в които сега го обвиняват, защо повече от две години никой не забеляза пропуските в управлението на общината.

Да сочиш с пръст, от страх да не посочат теб, е поведение, което не можем да толерираме. Да прехвърляш отговорност върху другите също.

В настоящото управление на Община Провадия има проблеми, съществени и със сериозни последици, има порочни практики, има редица пропуски, пряко засягащи всички нас – жителите на общината, има хора, поставили интересите си над обществените. Това са въпросите, които трябва да бъдат обсъждани, върху които да се мисли и да се работи. Да се работи рационално, последователно и с перспектива.

Останалото са жалки, с оглед съдържанието си упражнения по риторика и психология от хора, които очевидно имат, твърде много свободно време, което без угризения запълват с празнословия.

Previous articleОПРЕДЕЛЯНЕ НА 7 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ЗА ОКРЪЖЕН СЪД ВАРНА С МАНДАТ 2023 г. – 2026 г.
Next articleБОРИСОВ ПАК ЩЕ ЗАГУБИ, ВЕЧЕ Е МИНАЛО. КАКВО ЩЕ СТАНЕ ПРИ НОВИ ИЗБОРИ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here