Home Местни новини НАГРАДИХА ДИМИТРИЧКА ДИЧЕВА – СЕКРЕТАР И ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА ГРУПА „КАМИЛАРИ“ КЪМ...

НАГРАДИХА ДИМИТРИЧКА ДИЧЕВА – СЕКРЕТАР И ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА ГРУПА „КАМИЛАРИ“ КЪМ НЧ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ-1901“, С. ДОБРИНА

607
0

Самодейците при НЧ ”Васил Левски 1901”с. Добрина  грабнаха  GRAND PRIX  Златен Орфей“ от ХVIII Международен фолклорен фестивал „Евро фолк- Черно море 2022” град Китен.

Самодейците , изпълняващи  обичай „Камилари”,  отново се завърнаха с много и престижни награди. Този път от участието си в  ХVIII Международен фолклорен фестивал „Евро фолк- Черно море 2022” гр. Китен, под егидата на Европейската асоциация на фолклорните състави –EAFF с продуцентът Euro Folk Academy.

Заради отличното представяне и престижните награди с които се върнаха нашите съграждани,  Организаторите на Международен фолклорен фестивал „Euro Folk“ изпратиха грамота и писмо до общинска администрация Провадия, в което изказват своята благодарност към г-жа Димитричка Дичева.

Грамота за достойно и  с високи художествени стойности представяне на воденият от г-жа Димитричка Дичева колектив на Международен фолклорен фестивал „Euro Folk – Черно море“ 2022г., който се проведе от 22 до 26 юни в град Китен, община Приморско под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – за съществения принос при съхранение и развитие на български традиционни народни изкуства.“

При връчване на грамотата на заседание на Общински съвет при Община Провадия, г-жа Стефка Христова – заместник-кмет на Община Провадия, също изказа своята благодарност.

*Публикуваме изказването без редакторска намеса.

Желаем Ви все така достойно да ни представяте и славите общината ни. Защото вие не само с. Добрина, но и цялата община представяте.“

Димитричка Дичева прие грамотата и благодарственото писмо  с думите: „Ние се гордеем с историята на нашето читалище. За това съхраняваме и продължаваме да съхраняваме огънят, който са запалили първите читалищни дейци, за това, че има приемственост между поколенията. Но всичко това дължим на самодейците, част от които са тук. Искам да им благодаря за силата, за работата, за това, че пазим българските традиции и представяме не само село Добрина, но и община Провадия.“

За достойното си представяне, групата „Камилари” бяха удостоени с още 4 престижни награди:

– Единствената Златната статуетка „GRAND PRIX  – Златен Орфей“  от Президента на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF г-н Калоян Николов.

Звание „ЛАУРЕАТ – първа степен“

Почетна грамота „НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНИЯ ЗНАК на Музикалните празници Euro Folk

ДИПЛОМ  „GRAND PRIX – Златен Орфей“  за успешно представяне

Въпреки отличните резултати, които постига този екип и популяризирането на местните обичаи, и култура в национален мащаб на Читалището в с. Добрина обаче, общинска администрация не отпусна нужните средства, за да се направи дренаж в основите на сградата и тя да бъде съхранена в добро състояние за нуждите на местната общност. Каква ли е причината за това? Въпросът е риторичен … Отговорът ясен.

Previous articleКАК ДА ГЛАСУВАМ НА ДРУГ АДРЕС, ИЛИ ВАЖНИ СРОКОВЕ И ЛИПСИ ЗА ИЗБОРИТЕ
Next articleВИЖТЕ В КОИ ЧАСТИ НА ПРОВАДИЯ НЯМА ДА ИМА ТОК НА 24 АВГУСТ (СРЯДА)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here