Home Местна власт ПРЕЦЕДЕНТ: НИТО ЕДНА ПЛАН-СМЕТКА ЗА ДЕЙНОСТ ЧИСТОТА И ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ НЕ...

ПРЕЦЕДЕНТ: НИТО ЕДНА ПЛАН-СМЕТКА ЗА ДЕЙНОСТ ЧИСТОТА И ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ НЕ Е В ДЕЙСТВИЕ ЗА ЦЕЛИЯ МАНДАТ НА ЖОРО ИЛЧЕВ И ГЕРБ – ПРОВАДИЯ

758
0
Снимка: Интернет

Още през първите дни на новата 2023 година областният управител Марио Смърков върна решения № 39-619 и № 39-620 от Протокол № 39 от заседание на Общински съвет – Провадия, проведено на 22.12.2022 г. В Заповед № РД-23-7706-4 05.01. 2023 г. областният управител се мотивира за взетото решение и изпраща копия до кмета на община Провадия и Окръжна прокуратура. Най-същественото от мотивите за връщането на решението е, че са предвидени такси за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии, предназначени за обществено ползване за всички населени места, а тези услуги няма да се извършват в селата от общината, а само в Провадия. Това е изключително в ущърб на населението (предимно хора в пенсионна възраст), което живее в провадийските села.

План-сметката за дейност „Чистота“ и такса „Битови отпадъци“ е приета с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ и ДПС. Против са съветниците от БСП. Видно от протокол №39 на заседанието, провело се на 22 декември 2022 г. общинският съветник Анатоли Атанасов, демонстрирайки за пореден път натрупания административен опит, предупреждава съветниците и  общинска администрация за допуснатите нередности и некомпетентно изготвената план-сметка, като конкретно посочва грешките и несъответствията с нормативната уредба. В личната си Фейсбук страница господин Атанасов задава логичните въпроси, на които, разбира се, едва ли ще получи отговор и завършва: „Благодаря на областния управител на област Варна, че върна едни незаконосъобразни решения, взети от група общински съветници, които са в ущърб на жителите на общината.

На ход са общинска администрация. Дано пак не ни изненадат!!!“

За съжаление за пореден път предложенията и опитите за конструктивност, направени от член на групата на БСП не са приети.

И така се стига до поредния прецедент: ПП ГЕРБ – кмет, ръководен екип, експерти и общински съветници, за ЦЯЛ управленски мандат не успя да подготви и представи нито една читава и ЗАКОННА план-сметка за дейност „Чистота“. И най-важното, такава, която да е с мисъл за благосъстоянието и в полза на хората от Провадия и общината …

Previous articleС ПОБЕДА В ТУРНИР ЗАВЪРШИХА 2022 Г. МАЛКИТЕ ФУТБОЛИСТИ НА „АТЛЕТИК ПРОВАДИЯ“
Next articleГЕРБ СЪВЕТНИЦИТЕ В ПРОВАДИЯ ГЛАСУВАТ ВТОРИ ПЪТ СРЕЩУ ХОРАТА или докъде може да стигне безхаберието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here