Home Местна власт ЖОРО ИЛЧЕВ ОТНОВО РАЗДАДЕ УДАРНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ПРИБЛИЖЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗА “РАБОТА” В...

ЖОРО ИЛЧЕВ ОТНОВО РАЗДАДЕ УДАРНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ПРИБЛИЖЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗА “РАБОТА” В ИЗБОРНИЯ ДЕН 2 ОКТОМВРИ 2022г.

1641
0
Снимка: Интернет

И този път скандални възнаграждения за работа в изборния ден е раздал кметът на Провадия Жоро Илчев. За организиране на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., Общинска администрация Провадия е разходвала средства в размер на 109 617,00 лева. Сумата за възнаграждения възлиза на 35 299,00 лева и е изплатена на 68 служители на администрацията. Служителите са получили възнаграждения между 50,00 и 2400 лева за работа в изборния ден.

И този път рекордьорите по получени възнаграждения са същите! „Най-работещите”, обещаващи  още един мандат и приближените до кмета – Бисер Денев, Богдана Стойчева и Женя Милкова.

По официална информация на администрацията за работа в изборния ден на 02.10.2022г., секретарят на Община Провадия – Бисер Денев е получил възнаграждение в размер на 2400,00 лева. Юристката Богдана Стойчева е получила възнаграждение в размер на 2200,00 лева, а назначената на половин работен ден в Община Провадия – Женя Милкова, която е и заместник-директор на СУ „Димитър Благоев“ е получила възнаграждение в размер на 2000,00 лева.

Разликата между получените възнаграждения от горецитираните служители и други  служители от заповедта на кмета стига до 48 пъти в полза на първите, което не означава, че едните са работили по-малко от другите! Напротив! Точно обратното!

Парите са раздадени на послушниците, приближени до кмета, а за реално свършилите работа, нищо!

В заповедта на кмета, освен абсурдно високите възнаграждения, правят впечатление и хаотично възложените  задължения и извършвани дейности. Започва се едно…..”цялостна подготовка на изборите”, „цялостно прилагане на изборното законодателство”, „цялостна подготовка на изборни книжа и материали” и така четирима служители са работили едно и също и то все е цялостно! След това започва „техническо обезпечаване”, „техническа подготовка”, „техническа дейност” и т.н.

Какво обаче съществено свършиха служителите за получените възнаграждения? Попълниха изборните протоколи и правиха корекции по избирателните списъци!

Защо обаче те са ги попълнили при положение, че  протоколите с изборни резултати се попълват от СИК не е ясно? (отговорност и задължение №3 на Ж.Милкова) и какви корекции правиха в избирателни списъци не става ясно (Отговорност и задължение №1 на Н.Иванова)!

Освен това екологът – инженер Татяна Михалева отговаряла за транспорта в изборния ден! Вероятно чисто професионално??? И юристката Богдана Стойчева също! Последната оправи транспорта в общината и се хвана за транспорта в изборния ден! А много близка до заместник-кмета, служителка, която към него момент е на месец стаж в администрацията е получила 720,00 лв. за техническа дейност или точно 3,6 пъти повече от един шофьор, който  докато е извършвал служебните си задължения е отговарял за живота и здравето на поне още няколко души, както и 4 пъти повече от един счетоводител, който е изготвил и изплатил възнагражденията на СИК!

И това са възнаграждения получени само и единствено за подготовката на един изборен ден, докато работничките от чистота се опитват да прикрият нескопосано ремонтирания централен площад (разбира се, така са им наредили) за  4,29 български лева на час или около 30,00 лв. дневно!

Както писахме по-рано, такива бяха и възнагражденията изплатени за предходните избори през 2021 година! А те бяха 3 на брой ? С тези стават общо 4! С други думи казано 10 000 лв. за 4 изборни дни! Само за сега обаче………, защото през тази година предстоят още!

И така, уважаеми съграждани, във времена на безпрецедентна криза в управлението на Община Провадия, на фона на мръсния и тъмен град, липсата на обществен транспорт, на все по-недоволните граждани от бездействието на администрацията, кметът Илчев без никакви скрупули раздаде юнашки пари на калпак! А ние ще стоим на тъмно, мръсно, без обществен транспорт, без детски площадки и ще заобикаляме непроходимия централен площад!

Какъв е изводът от случилото се в Община Провадия?

Какво виждат редовите служители?

Какво виждат гражданите?

Пари се дават НЕ за честна, съвестна и усърдна работа, а за угодно поведение и действия, които демонстрират вече три години, тримата човека взели общо 6 600 лева за един ден.

Previous articleГЕРБ СЪВЕТНИЦИТЕ В ПРОВАДИЯ ГЛАСУВАТ ВТОРИ ПЪТ СРЕЩУ ХОРАТА или докъде може да стигне безхаберието.
Next articleОБЩИНА ПРОВАДИЯ ПРОПУСНА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЕВРО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here