Home Местна власт ОБЩИНА ПРОВАДИЯ ПРОПУСНА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЕВРО

ОБЩИНА ПРОВАДИЯ ПРОПУСНА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЕВРО

1486
0

Кметът Жоро Илчев и екипът му безотговорно пропуснаха да кандидатстват за 1 500 000 евро за ремонт и реконструкция на пътя Провадия-Добрина-Манастир, въпреки многократните декларации, че ще работят за „изграждане и поддържане на модерна, надеждна и адекватна на потребностите инфраструктура“ (цитат от Програмата за управление на кмета). 

Анатоли Атанасов – общински съветник

На проведено заседание на 22 декември 2022 г. на Общинския съвет, общинските съветници вземат решение Община Провадия да кандидатства с проект по Процедура чрез подбор – Пътища „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и съоръженията и принадлежностите към тях“ по под мярка 7.2 Програма за развитие на селските райони. Пътят, който е предложен за ремонт е Провадия-Добрина-Манастир, а стойността по проекта е 1,5 млн. евро. Администрацията на кмета в лицето на заместника му Коста Владимиров уверява общинските съветници, че имат готовност да кандидатстват с проект, за този пътен участък.

Незнайно обаче защо, общината е пропиляла шанса и изобщо не е кандидатствала. Въобще не са си направили труда да подадат проектното предложение. И това лъсва на проведеното заседание на ОбС през месец януари тази година. Тогава общинският съветник Анатоли Атанасов задава въпрос към администрацията какво се случва с проекта? Отговорът на Коста Владимиров е „Сега не можем да отговорим”.

Всъщност това е обичайният отговор на администрацията по почти всички зададени въпроси! Защо, обаче не може да отговори? Защото истината е страшна! А тя рано или късно излиза наяве, както и в този случай! Общинският съветник Анатоли Атанасов информира общинските съветници и присъстващите на заседанието, че след като е проверил на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие“ предварителното класиране на кандидатствалите общини е установил, че по тази програма са кандидатствали 51 общини, но за съжаление Община Провадия не е сред тях! За пореден път!

Previous articleЖОРО ИЛЧЕВ ОТНОВО РАЗДАДЕ УДАРНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ПРИБЛИЖЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗА “РАБОТА” В ИЗБОРНИЯ ДЕН 2 ОКТОМВРИ 2022г.
Next articleОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ И НАГРАДИ ЗА МАЛКИТЕ ФУТБОЛИСТИ НА ФК „АТЛЕТИК ПРОВАДИЯ“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here