Home Общество ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ, ЗАПИСАНИ В ПЪРВИ, ВТОРИ, ТРЕТИ, ЧЕТВЪРТИ И ОСМИ...

ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ, ЗАПИСАНИ В ПЪРВИ, ВТОРИ, ТРЕТИ, ЧЕТВЪРТИ И ОСМИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

305
0

➡️Агенцията за социално подпомагане започна да приема заявления за еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас за учебната 2023/2024 година.

➡️Сумата се изплаща на два пъти. Половината от размера може да бъде получена след влизане в сила на заповедта за отпускане, а остатъкът – в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

➡️Право на #подпомагане имат всички деца, независимо дали учат в държавно, общинско или частно училище, при условие, че живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството си.

➡️Помощта се предоставя на родители и осиновители, приемни семейства/семейства на близки и роднини, настойници и попечители без значение от размера на техните доходи.

➡️Документи се подават до 15 октомври в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес след записване на детето в съответния клас за учебната 2023/2024 г.

ℹ️ За повече информация: https://asp.government.bg/

Previous articleКМЕТОВЕ ОТ НАВОДНЕНИ ОБЩИНИ АЛАРМИРАТ ПРЕД „ТРУД NEWS”: АСЕН ВАСИЛЕВ ЗАМРАЗЯВА ПАРИТЕ ЗА БЕДСТВИЯ ВЪПРЕКИ ПОРОИТЕ
Next articleНА ЖП ГАРАТА В ПРОВАДИЯ МАШИНИСТ Е РАНЕН, СЛЕД КАТО ПО ВЛАКА СА ХВЪРЛЕНИ КАМЪНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here