Home Местни новини НА ЖП ГАРАТА В ПРОВАДИЯ МАШИНИСТ Е РАНЕН, СЛЕД КАТО ПО ВЛАКА...

НА ЖП ГАРАТА В ПРОВАДИЯ МАШИНИСТ Е РАНЕН, СЛЕД КАТО ПО ВЛАКА СА ХВЪРЛЕНИ КАМЪНИ

711
0
Снимка: Фейсбук

Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на бързия влак № 2654 от Варна за Враца. При преминаване на композицията преди входния сигнал на гара Провадия малко след 17:00 ч. на 09.07.2023 г. влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машинистът в локомотива, като същият е получил наранявания в рамото и е засегнато едното му око.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали, като се извършват необходимите следствени действия за установяване на извършителите.

Поради инцидента влак № 2654 се е движил със закъснение от 185 мин., като за пътниците е осигурена вода в гара Шумен.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!

По непотвърдени данни за деянието са задържани четирима непълнолетни.

Previous articleЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ, ЗАПИСАНИ В ПЪРВИ, ВТОРИ, ТРЕТИ, ЧЕТВЪРТИ И ОСМИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА
Next articleОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК АНАТОЛИ АТАНАСОВ: НА ФИРМА, ИЗБРАНА ЗА ДОСТАВЧИК НА АВТОМОБИЛИ, ОБЩИНА ПРОВАДИЯ Е ИЗПЛАТИЛА СУМАТА 100 % АВАНСОВО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here