Home Местна власт ПРОВАДИЙЦИ: ЗАТЪВАМЕ В МРЪСОТИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ, В НЕЕФЕКТИВНА ОБЩИНСКА РАБОТА!

ПРОВАДИЙЦИ: ЗАТЪВАМЕ В МРЪСОТИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ, В НЕЕФЕКТИВНА ОБЩИНСКА РАБОТА!

1033
0

Затъваме в мръсотия и безхаберие, в неефективна общинска работа, възмущават се провадийци помежду си и в социалните мрежи. Незаконни сметища, неокосена трева, мръсотия – с това се сблъскват ежедневно жителите на града и селата.

 „Каква красота в центъра?“ – пише в социалните медии гражданка и публикува снимки от центъра на града, точно под носа на кмета и общинарите, където има струпано микро бунище от доста месеци. Предполагаме, че купчината отпадъци е от ремонта на градския площад.

„Да не говорим за улица „Желез Йорданов“, особено около поликлиниката и болницата никой не мете.“ – сигнализира гражданка, в коментар към горната публикация.

С какви впечатления остават хората, които минават транзитно през града, пътувайки с леки и товарни автомобили по една от главните улици на Провадия, ул.“Св. св. Кирил и Методий“? Какво наблюдават туристите, които посещават крепостта Овеч и минават през Провадия? Иска ни се да кажем – един малък, чист, красив и подреден град, с богата история. Но действителността е друга – виждат мръсен, занемарен град, пълен с прахоляци, купища отпадъци от листа, сухи клони, мъх и др. стелещи се по тротоарите и по уличното платно.

Питаме отговорните лица от Община Провадия, кой служител ръководи и организира работата на единадесетте работници, назначени в дейност „Чистота“, двадесетте и пет работници по поддръжка (изпълнители) в населените места, от които осем на пълно работно време, и осемте работници в дейност „Озеленяване“? Кой контролира тяхната дейност и каква е причината при толкова назначен персонал, който да почиства града и селата, това не се случва? Колко пъти е използвана по предназначение многофункционалната машина за миене, дезинфекция и метене на стойност 60 000, 00 лв.? Освен няколкото пъти, за да се разнесат огромните локви по централния площад, образуващи се дори след кратък дъжд, но това е друга тема, също толкова важна и значима. А за миене и дезинфекция на улиците в града и населените места провадийци могат само да мечтаят.

За близо четири години управление на Провадия от ПП ГЕРБ-СДС, хората очакваха „Работа, работа, работа“, а станаха свидетели на БЕЗХАБЕРИЕ, ХАОС И БЕЗДЕЙСТВИЕ! 

Previous articleОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК АНАТОЛИ АТАНАСОВ: НА ФИРМА, ИЗБРАНА ЗА ДОСТАВЧИК НА АВТОМОБИЛИ, ОБЩИНА ПРОВАДИЯ Е ИЗПЛАТИЛА СУМАТА 100 % АВАНСОВО
Next articleЧИТАЛИЩЕТО В С. ДОБРИНА НАПРАВИ ЧУДЕН СЕМЕЕН ПРАЗНИК ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here