Home Местни новини ПРОВАДИЯ ПРАЗНУВА: 10 ГОДИНИ ФУТБОЛЕН КЛУБ „АТЛЕТИК ПРОВАДИЯ“

ПРОВАДИЯ ПРАЗНУВА: 10 ГОДИНИ ФУТБОЛЕН КЛУБ „АТЛЕТИК ПРОВАДИЯ“

911
0

Истински спортен празник се състоя в съботния ден на Градския стадион „Бойчо Желев“ в Провадия. Децата, мъжете и ветераните на Футболен клуб „Атлетик Провадия“ тържествено отбелязаха 10 години от създаването на клуба.

Десетки родители, баби и дядовци, приятели, ветерани, бивши треньори и футболни деятели уважиха с присъствието си празника, организиран от Управителния съвет на ФК „Атлетик Провадия“.

Първи на терена излязоха малките талантливи спортисти от футбол 5, футбол 7, футбол 9 и  детския футболен отбор, заедно със своите треньори Алтан Чаушев, Живко Великов и Димитър Добринов, красиво съпровождани от чаровните мажоретки към НЧ „Алеко Константинов 1884“.

Водещият на събитието представи кратката, но съдържателна история на клуба:

„Футболен клуб Атлетик Провадия е създаден от местни спортисти, като първите организирани турнири в които е участвал са футболни състезания в зала и футбол на малки врати. През 2013 г. е първата официална регистрация на клуба. В годината на създаване са участвали следните футболни формации – детски, юношески и мъжки отбор. Успоредно с първенствата организирани от българския футболен съюз в които участва клубът, отборът се състезава и в градското първенство по футбол в зала  на Варна. В това състезание отборът е постигнал едно 2-ро, 3-то и 2 първи места. През настоящата юбилейна 2023 г. ФК Атлетик Провадия участва в календара на БФС със следните формации – Футбол 5, футбол 7, футбол 9, детски футболен отбор и мъжки футболен отбор. Мъжкият отбор участва през всичките 10 г. във А окръжна футболна група. През годините бе създаден и ветерански футболен отбор, който участва в зоналното първенство за ветерани. Този отбор е участвал и във футболен турнир в гр. Велки Мезержици, Чехия  през две поредни години.“

Приветствие към състезателите и гостите поднесе господин Атанас Атанасов – учредител и първи президент на клуба, който благодари на всички замесени в „идеята“ ФК „Атлетик Провадия“ за грижите, съпричастието, отзивчивостта и желанието да помагат и да работят активно за постигане на поставените цели. Сподели, че в тази възраст се оформя техния характер и те са най-податливи на всякакви влияния. „Нашата цел е да ги привлечем да играят организирано футбол, за да ги предпазим от опасността да станат зависими от дрогата, тютюна, алкохола и компютърната пристрастеност. Футболът е един от спортовете, който развива у децата висока двигателна активност, а с емоциите, които създава е най-интересен и достъпен за всички деца. Всичко това допринася и за тяхното физическо развитие в тази най-ранна възраст. Това е основна цел и на нашия клуб. Спортът учи на дисциплина, на родолюбие и емпатия и искрено се надявам след време, някои от тези малчугани на терена да поемат щафетата от нас. Да пребъде Футболен клуб „Атлетик Провадия“!“

В празничния ден не бяха забравени спомоществователите и футболните деятели на клуба и Провадия. Президентът на клуба г-н Алтан Чаушев връчи плакети, рекламни ключодържатели и възпоменателни медали на Областния съвет на БФС, Община Провадия, Николай Георгиев – Арес Груп 1 ООД, Ради Костадинов – медицински специалист на отбора, Господин Балчев, Георги Попов, Исмаил Тахиров – Хутито, Атанас Атанасов, Кирил Радев, Владимир Коев, Петър Милков, Живко Великов, Хюсмен Османов – Кайзера, Живко Панев и Махмуд Тахиров – Джаича.

Кратка музикално-танцова програма създаде настроение и забавлява публиката, за тях пяха и танцуваха талантливите певици Светозара Василева, Жанина Живкова и Полина Живкова от школата по пеене на ЦПЛР – ОДК Провадия с вокален педагог Свилена Иванова и огнените балерини от Балет „Усмивка“ към НЧ „Алеко Константинов 1884“ с хореограф Анна Пенева и Школата по балет към ЦПЛР – ОДК гр. Варна с хореограф Слава Тобак.

ФК „Атлетик Провадия“ и ФК „Левски Карлово“

След музикалния поздрав, подготвен от домакините, публиката наблюдава срещата между ветеранските отбори на ФК „АТЛЕТИК ПРОВАДИЯ“  и техните гости и приятели от ФК „ЛЕВСКИ КАРЛОВО“, ръководена от гл. съдия Хюсмен Османов и странични съдии Кирил Радев и Димитър Добринов. Треньор на ветераните от „Атлетик Провадия“ е Живко Панев. Срещата завърши 3:2 в полза на домакините,  но по-скоро беше победа на спортния дух над годините и показа, че по-важно е спортсменството и волята за победа, а не толкова самият резултат. И двата отбора получиха поздравления и купи от г-н Кирил Радев – член на УС на ФК „Атлетик Провадия“.

В празничния съботен ден две млади дами със златни сърца Кристин Владимирова и Антоана Дичева за пореден път организираха благотворителната кампания „Щастливо детство за Мони“, по повод петия ѝ рожден ден, и за двата дни, в които се състоя базара събраха 5 000,00 лв. Тази благородна инициатива още повече осмисли 10 годишния юбилей на Футболен клуб „Атлетик Провадия“.

Previous articleЧИТАЛИЩЕТО В С. ДОБРИНА НАПРАВИ ЧУДЕН СЕМЕЕН ПРАЗНИК ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ
Next articleАНАТОЛИ АТАНАСОВ – СИЛНАТА КАНДИДАТУРА НА БСП ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ В ПРОВАДИЯ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here